Annonce
Navne

Annette Lind bliver udenrigsordfører

Efter en konstituering i den socialdemokratiske folketingsgruppe har Annette Lind fået en stribe nye ordførerposter. Foto: Morten Stricker

NYE OPGAVER: Først blev ministerposterne fordelt og nu har Socialdemokratiet også fået fordelt de forskellige ordførerposter i den socialdemokratiske gruppe.

For Annette Linds vedkommende blev det både en plads i gruppeledelsen, et meget tungt ordførerskab som udenrigspolitiskordfører, en plads i udenrigspolitisk nævn og administrative poster som tingsekretær, ordfører for forretningsordenen og medlem for udvalget for valgs prøvelse.

- Konstitueringen kunne ikke være bedre for mit vedkommende. Jeg glæder mig til de mange nye og vigtige opgaver, men nu skal der først holdes ferie, fortæller Annette Lind, der blev valgt ind i Vestjyllands Storkreds med 12.184 personlige stemmer.

Den samlede liste af opgaver ser således ud:

 • Gruppesekretær
 • Forsvarsudvalget
 • Færøudvalget
 • Grønlandsudvalget
 • Kirkeudvalget
 • NATO’s Parlamentariske forsamling – s
 • Nordisk Råd (M)
 • Sundheds- og Ældreudvalget
 • Tingsekretær
 • Udenrigspolitisk Nævn
 • Udenrigsudvalget (M)
 • Udvalget for Forretningsorden (M)
 • Udvalget til Valgs Prøvelse
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce