Annonce
Navne

Anne Marie er en af Europas første naturterapeuter: Vil bruge naturen til terapi

Anne Marie Gintberg har uddannet sig til naturbaseret psykoterapeut. - Jeg er allermest lykkelig i naturen, siger hun. Foto: Johan Gadegaard
Anne Marie Gintberg har netop afsluttet fire års uddannelse som naturbaseret psykoterapeut. Udgangspunktet for mig er vandring, siger hun om sit nye terapitilbud.

Ringkøbing: Mange (gen)opdagede det, da coronaen satte de fleste menneskers liv på vågeblus. Med ét var mange hjemme hele dagen, og det drev rigtig mange af os ud på cykelstier, gå-ruter og skovture. Naturen blev med ét alles mødested, hvilested, tænkested og motionssted, for her var højt til loftet, vi kunne være sammen med afstand og samtidig bruge kroppen.

Det har Anne Marie dog vidst i mange år, at naturen kan. For fire år siden begyndte hun derfor at uddanne sig til naturbaseret psykoterapeut. Nu er uddannelsen afsluttet, og sammen med sine medkursister kalder hun en af Europas 11 første naturterapeuter.

En rød tråd

- Naturen har altid været en rød tråd i mit liv. Jeg har tidligere arbejdet i amtet med blandt andet marin overvågning af Vesterhavet og vandmiljøplaner. I dag arbejder jeg med geografisk information ved kommunen, hvor jeg også arbejder med, hvordan vi kan finde vej og blive bedre til at bruge naturen, siger hun.

Men naturen er ikke blot arbejde for Anne Marie Gintberg:

- Det er i naturen, at jeg er allermest lykkelig, og for mig hænger naturen og menneskers udvikling uløseligt sammen. Se for eksempel i Naturbydelen i Ringkøbing. Menneskene har hjulpet naturen på vej og nu hjælper naturen menneskene tilbage, siger hun som eksempel på det, hun kalder den dobbelte skaberkraft.

Der er nu 11 naturbaseret psykoterapeuter i Europa. Anne Marie fra Ringkøbing er en af dem. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Naturen er magisk

Men hvad er naturterapi overhovedet for en størrelse?

- Vi vestjyder kender jo godt effekten af en god dag i det fri. Jægere og fiskere kender det, vi nyder en smuk solnedgang og mærker, at vi er en del af noget større, når vi står under en stjernehimmel. Vi ved godt, at naturen har en magisk indvirkning på os. Kommer man til terapi hos mig, får man en medvandrer, en ledsager, en der stiller spørgsmål eller sidder stille sammen med dig gennem natten i skoven, fortæller hun og tilføjer:

- Man kan bestille terapi hos mig, hvis man ønsker at se sit liv fra nye perspektiver, hvis man er i krise eller savner balance i sit liv. Måske man står man overfor en livsovergang,  har stress eller angst. Jeg tilbyder ikke et quickfix eller garantier, men ønsker man forandring og er man åben for, hvad naturen kan, så kan naturterapi være en god hjælp.

Vi vestjyder kender jo godt effekten af en god dag i det fri. Jægere og fiskere kender det, vi nyder en smuk solnedgang og mærker, at vi er en del af noget større, når vi står under en stjernehimmel.

Anne Marie Gintberg, naturbaseret psykoterapeut
Annonce

Duft, smag og rytme

Men hvad er naturterapi?

- Det er ikke bare klassisk samtaleterapi, der er flyttet ud. Dem, der gerne vil have naturterapi, er åbne og vil gerne have den større bredde. I terapien bruger vi naturens dufte, smage, rytmen i vandringen. Vi retter opmærksomheden på det, der er omkring os, vi bruger det, naturen har: Nu er det efterår, og måske det passer til det, der foregår i dit liv lige nu. Måske du finder en musling på stranden. Det kan være en snegl, der minder dig om, at du har for travlt og skal geare ned. På den måde er naturen fuld af symboler, siger Anne Marie Gintberg.

Hun har åbnet hjemmesiden www.udeterapi.dk hvor man kan læse om hendes metoder og hvad naturterapi er. Hun glæder sig til at komme i gang med arbejdet, som dog får lov at være en bibeskæftigelse ved siden af hendes job i Ringkøbing-Skjern Kommune, for "det giver en god balance", siger hun.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Erhverv

Hun kunne have stillet sig op i køen over folk, der brokker sig over vejarbejde og kaos - men det ville Else Marie ikke: Nu er hendes forretning vokset

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Står nederst på listen til kommunalvalget: - Min chance for at blive valgt? Den er lig nul

Erhverv For abonnenter

Butikker og kommune klar til fælles front: - Vi skal finde småjob til de sårbare og udsatte

Erhverv

Vindmøller og gas: Er Ausumgaard mere kraftværk end landbrug?

Holstebro For abonnenter

Marlene er som regel eneste kvinde i rummet: - Nogle gange lægger jeg først mærke til det i bilen på vej hjem

Debat

Vi himler op om det uretfærdige i andre landes valgsystemer - men vort eget er slet ikke retfærdigt

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Andrea West skulle igen bære en umulig vægt

Navne

Wyman tabte rytmen efter 30 år som rullesten

Navne

Klavertalent på ni år: Det største var at spille for Sigurd Barrett - der blev jeg godt nok nervøs

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Holstebro

Hun råbte og skreg og blev anholdt

Sport For abonnenter

Holstebro løb igen tør for ressourcer: - Man bliver træt af, at det skal være undskyldningen

Struer

Arriva: - Vi forstår godt frustrationen

Annonce