Annonce
Strandhåndbold

Ann Cecilie sejrede i stegende varm ørkenstat: - Vi holdt os væk fra solen, når vi ikke var i kamp

Ann Cecilie Møller, som her er fotograferet i hjemlige omgivelser sidste år, nåede helt til tops sammen med resten af landsholdet, da der blev afholdt World Beach Games i Qatar. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Onsdag eftermiddag vandt det danske landshold i strandhåndbold finalen til World Beach Games. Med på holdet var Ann Cecilie Møller fra Holstebro, som dermed kan tilføje endnu en medalje til den voksende samling. Hun drømmer om at være en del af truppen, når der næste år er VM.
Annonce

Doha: 22 år gammel, europamester og World Games-vinder.

Det kan Ann Cecilie Møller skrive på sit CV, efter at hun sammen med det danske landshold vandt 2-0 over Ungarn til World Games i Qatars hovedstad, Doha.

En sejr som skabte eufori i den danske lejr og som slog fast, at Danmark har nogle af de bedste strandhåndboldspillere i verden. I juli vandt landsholdet nemlig også EM, men det betød ikke, at de fik noget forærende denne gang.

- Vi vidste godt, at der var nogle rigtig gode hold med, og at det ville blive en svær opgave. Vi havde lavet nogle delmåls undervejs, men vi begyndte for alvor at tro på at det kunne lade sig gøre, da vi slog Spanien i kvartfinalen, siger Ann Cecillie Møller.

En tro som viste sig at være begrundet, og holdet kunne tage fra ørkenstaten med endnu en skalp i den 30 gange 15 meter store sandkasse. Turneringen i Doha adskilte sig dog markant fra EM i Polen på især et parameter.

Varmen er nemlig massiv på de kanter i øjeblikket. Det kunne senest opleves for tre uger siden, da en tredjedel af feltet måtte udgå, da byen var vært for VM i marathon. Onsdag var der 34-35 grader.

- Det var rigtig varmt, men man blev mere og mere vant til det, som dagene gik. Vi sørgede selvfølgelig for at forberede os rigtig godt og indtage alt det nødvendige, og så holdt vi os væk fra solen så meget som muligt, når vi ikke var i kamp, siger Ann Cecilie Møller.

Annonce

Medalje-hattrick

Når hun er i aktion på det mere traditionelle halgulv, så er titlerne lidt længere væk.

Til dagligt spiller hun håndbold i AGF i Aarhus, som i øjeblikket er at finde i 2. division.

- Der er da en væsentlig forskel, men for mig er det to forskellige ting. Strandhåndbold kan ikke nødvendigvis sammenlignes med indendørs håndbold, selvom de supplerer hinanden godt. Der er brug for nogle andre kompetencer i strandhåndbold, siger Ann Cecillie Møller.

Hun håber, at hun får en plads i truppen, når der til juni næste år afholdes VM i Italien.

- Et skridt ad gangen. Vi må se, hvad den næste oplevelse med strandhåndbold bliver for mig. Man er jo aldrig garanteret en plads, men det kunne være helt fantastisk at være med til VM i 2020, siger Ann Cecilie Møller.

Annonce
Annonce
Holstebro

Skal vi forbyde spillereklamer?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce