Annonce
Strandhåndbold

Ann Cecilie sejrede i stegende varm ørkenstat: - Vi holdt os væk fra solen, når vi ikke var i kamp

Ann Cecilie Møller, som her er fotograferet i hjemlige omgivelser sidste år, nåede helt til tops sammen med resten af landsholdet, da der blev afholdt World Beach Games i Qatar. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Onsdag eftermiddag vandt det danske landshold i strandhåndbold finalen til World Beach Games. Med på holdet var Ann Cecilie Møller fra Holstebro, som dermed kan tilføje endnu en medalje til den voksende samling. Hun drømmer om at være en del af truppen, når der næste år er VM.

Doha: 22 år gammel, europamester og World Games-vinder.

Det kan Ann Cecilie Møller skrive på sit CV, efter at hun sammen med det danske landshold vandt 2-0 over Ungarn til World Games i Qatars hovedstad, Doha.

En sejr som skabte eufori i den danske lejr og som slog fast, at Danmark har nogle af de bedste strandhåndboldspillere i verden. I juli vandt landsholdet nemlig også EM, men det betød ikke, at de fik noget forærende denne gang.

- Vi vidste godt, at der var nogle rigtig gode hold med, og at det ville blive en svær opgave. Vi havde lavet nogle delmåls undervejs, men vi begyndte for alvor at tro på at det kunne lade sig gøre, da vi slog Spanien i kvartfinalen, siger Ann Cecillie Møller.

En tro som viste sig at være begrundet, og holdet kunne tage fra ørkenstaten med endnu en skalp i den 30 gange 15 meter store sandkasse. Turneringen i Doha adskilte sig dog markant fra EM i Polen på især et parameter.

Varmen er nemlig massiv på de kanter i øjeblikket. Det kunne senest opleves for tre uger siden, da en tredjedel af feltet måtte udgå, da byen var vært for VM i marathon. Onsdag var der 34-35 grader.

- Det var rigtig varmt, men man blev mere og mere vant til det, som dagene gik. Vi sørgede selvfølgelig for at forberede os rigtig godt og indtage alt det nødvendige, og så holdt vi os væk fra solen så meget som muligt, når vi ikke var i kamp, siger Ann Cecilie Møller.

Annonce

Medalje-hattrick

Når hun er i aktion på det mere traditionelle halgulv, så er titlerne lidt længere væk.

Til dagligt spiller hun håndbold i AGF i Aarhus, som i øjeblikket er at finde i 2. division.

- Der er da en væsentlig forskel, men for mig er det to forskellige ting. Strandhåndbold kan ikke nødvendigvis sammenlignes med indendørs håndbold, selvom de supplerer hinanden godt. Der er brug for nogle andre kompetencer i strandhåndbold, siger Ann Cecillie Møller.

Hun håber, at hun får en plads i truppen, når der til juni næste år afholdes VM i Italien.

- Et skridt ad gangen. Vi må se, hvad den næste oplevelse med strandhåndbold bliver for mig. Man er jo aldrig garanteret en plads, men det kunne være helt fantastisk at være med til VM i 2020, siger Ann Cecilie Møller.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mobiltelefonen afslørede 31 hash-kunder

Navne

Æresmedlem efter 25 års indsats

Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

Annonce