Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Sigma Sport Buster 2000 er blændende god

Sigma Buster 2000 er det oplagte valg, hvis du vil cykle MTB om natten - eller bare efter mørkets frembrud, der kommer tidligere og tidligere på denne tid af året. Pr-foto
Buster 2000 fra Sigma Sport lyser op i mørket med et overflødighedshorn af funktioner og frem for alt: masser af lys

Lad der være lys! Sigma Sport Buster 2000 er lidt forsimplet en cykellygte til godt 1500 kr.

Når konklusionen på denne test alligevel er, at man får utrolig meget for pengene, er det, fordi den ud over at lyse MTB-sporet eller landevejen op for dig i bælgravende mørke, også har et væld af monterings- og betjenings-funktioner, som du ofte skal betale meget mere for.

Annonce

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Se og bliv set

Buster 2000 er ikke din typiske ”se mig i trafikken”-cykellygte. Den er lavet til, at du kan se, hvor du cykler, selv om du kører i en mørk skov eller på en uoplyst landevej midt om natten.

De 2000 i Buster 2000 er lumens, og oversat til noget mere forståeligt får det vejen foran dig til at fremstå klar og tydelig, når der ellers er helt mørkt. Du kan sætte den på høj, medium eller lav styrke og et hav af andre indstillinger, hvor den blinker i varierende intensitet. Der er faktisk lidt for mange indstillinger, for du skal igennem dem alle, hvis du springer den rigtige over.

Der følger et batteri på 6400 mAh med i pakken, så du kan køre i to og en halv time med lys på. Batteriet har usb-udgang, så du kan også give lidt strøm til din cykelcomputer eller mobil på vejen. Det er et plus. Selve lampen vejer kun 105 g, men batteri og montering vejer 350 g ekstra. Det er prisen for at ville køre i mørket.

Montering og betjening

Jeg blev overrasket over, hvor meget udstyr, der rent faktisk var i pakken, da jeg åbnede for Buster 2000. Der er montering til styret, til hjelmen, alskens ekstra kabler, batteri og som prikken over i’et: en lille selvlysende fjernbetjening til at montere på styret. Når lampen så sidder på hjelmen, kan du nemt og bekvemt betjene intensiteten fra dit styr, trådløst. Det er smart og blev hurtigt min foretrukne måde at bruge lygten på.

Alt i alt leverer Buster 2000 på alle de punkter, den skal – og på en stribe punkter ekstra med den selvlysende fjernbetjening, batteriet, som også er en powerbank, og de mange monteringsmuligheder.

Pris og tilgængelighed: Sigma Sport Buster 2000 kan købes online og i butikker. Vejledende pris: 1.499 kr.

Der er alle ønskelige monteringsmuligheder med i pakken, så lygten kan sidde både på styret eller på hjelmen som her, så lygten ryster mindre og mere naturligt følger dit udsyn, når du cykler i mørket i skoven fx. Pr-foto
Batteriet monteres på cyklen eller medbringes evt. i en rygsæk. Det sørger for 2,5 time med lys - men kan også bruges som en powerbank. Der er rigeligt med ledning, så det fint kan nå, uanset om lygten sidder på hjelmen eller på styret. Pr-foto
Den lille selvlysende fjernbetjening, der følger med, er dødsmart. Den er trådløs og gør det nemt at styre lygtens intensitet, uden at du skal til at have hjelmen af, hvis den er monteret der. Pr-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce