x
Annonce
Digitalt

Anmeldelse: "Ori and the Will of the Wisps" klarer den svære 2’er med overskud

Ori and the Blind Forest var en meget ensom rejse for Ori - og gameren - så er der et større persongalleri i Will of the Wisps. Der er nogle, som har brug for hjælp, andre vil gerne hjælpe, mens flere er handlende. Persongalleriet støtter op om den øgede dybde i Will of the Wisps, som har flere RPG-elementer end forgængeren. Pr-foto
"Ori and the Blind Forest" var en perle af et platformspil, men Will of the Wisps fortsætter, hvor 2’eren slap og bygger på med respekt for 1’erens fortræffeligheder

Da "Ori and the Will of the Wisps" tonede frem under Phil Spencers store og meget lange Xbox-præsentation i Microsoft Theater under sidste års E3-messe, gik der et sus gennem salen. Mange, inklusive undertegnede, er faldet pladask for "Ori and the Blind Forest", som er noget af det ypperste, jeg har oplevet inden for platform-genren de senere år - ja, i det hele taget.

"Ori and the Blind Forest" var i både grafik og lyd et mesterværk. Historien var original og elegant fortalt med tilpas få informationer, og gameplayet havde en skarp styring, en afbalanceret læringskurve og den helt rette dosering af henholdsvis parkour-lignende opdagelse og nervepirrende kampe.

"Ori and the Blind Forest" var dermed også en svær etter at følge op på, men alle Ori-fans kan ånde lettede op: "Ori and the Will of the Wisps" leverer på alle de parametre, som etteren excellerede i, og lægger yderligere dybde i spillet.

Annonce

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Eventyret fortsætter

Jeg vil helst ikke afsløre for meget om handlingen i Will of the Wisps - eller the Blind Forest - her, for det er eventyr, der skal opleves og ikke spoiles i en anmeldelse. Jeg vil dog sige, at Will of the Wisps fortsætter, hvor the Blind Forest slutter, og Ori får ikke nogen lettere færd denne gang. Det er smukt, varmt og sørgeligt undervejs - og afsindigt godt fortalt. Grafisk er Will of the Wisps en perle, der lige har fået en tand flottere grafik og flere detaljer end forgængeren. Musikken er lige så stemningsfuld og medrivende som i Blind Forest, og Ori-spillene skriger på et godt anlæg eller et godt headset, så du for alvor kan fordybe dig i magien.

I "Ori and the Will of the Wisps" styrer du - mere eller mindre - som i etteren. Du hopper og løber indledningsvist, og så bliver der ellers bygget evner på, som eventyret udvikler sig. Der er lagt væsentligt flere lag ind i Will of the Wisps, der lugter meget mere af RPG, end Blind Forest gjorde.

Det kommer til udtryk ved, at du i højere grad nu selv er herre over, hvilke evner du føjer til Ori og hvornår. Du kan nemlig købe en række evner og angreb undervejs, men i modsætning til Blind Forest er du nu tvunget til at vælge, hvilke evner og angreb du bruger. De kan ikke alle være aktive på én gang. Jeg var ofte inde i mit evnetræ og tilpasse Oris evner til en given situation, for nogle er meget fokuserede på overlevelse - fx. ved at øge angreb og forsvar, mens andre er mere fokuserede på at udforske kortet - fx. ved at kunne hoppe langt og flere gange.

Mere dybde

Du får nogle evner fra det såkaldte ånde-træ som i Blind Forest, men mange evner skal købes eller fortjenes ved at klare missioner. Ja, Ori rummer nemlig en række missioner og side-missioner nu, og der er også kommet en række karakterer til, som man kan tale med, hjælpe og få hjælp af, undervejs. Det klæder spillet, at der er kommet flere lag i både handling og gameplay, og heldigvis kommer al dialog nu på dansk, så familiens yngste gamere også kan få mere ud af spillet.

Som det nok er til at læse ud af min anmeldelse her, er "Ori and the Will of the Wisps" et seksstjernet eventyr. Det er en af de bedste platform-spil, jeg har spillet, og Ori kan med rette mænge sig med legender som Mario og Rayman.

Hvis du kun skal spille én platformer i 2020, så skal det være "Ori and the Will of the Wisps" - og hvis du endnu ikke har spillet "Ori and the Blind Forest", så spil det først.

Seks stjerner ud af seks

Titel: "Ori and the Will of the Wisps"

Udgivelsesdato: 10. marts 2020

Platform: Xbox One og pc

Der er masser af varme i Ori and the Will of the Wisps, men som i Ori and the Blind Forest må Ori, Naru og Gumo gå mange prøvelser igennem undervejs. Pr-foto
Ori and the Will of the Wisps er både sørgelig og uhyggelig undervejs, men det går an at spille det med familiens yngste gamere - ikke mindst, fordi al dialog er skrevet på dansk. Pr-foto
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce