Annonce
Lemvig

Investeringer for 97 millioner kroner: Anlæg på Thyborøn Havn er færdige

En række millioninvesteringer skal forbedre forholdene for skibene og virksomhederne i Thyborøn Havn. Pressefoto: Thyborøn Havn
Både Inderhavnen samt området omkring TripleNine er nu taget i brug - samlet er det investeringer i millionklassen

Thyborøn: En række anlægsaktiviteter på Thyborøn Havn er nu færdige og er taget i brug.

Blandt andet har havnen netop lagt sidste hånd på en omfattende renovering af den centrale del af havnen, hvor der er investeret 97 millioner kroner. Der er anvendt 22 millioner kroner i Vestre Inderhavn samt 75 millioner kroner i nye lossekajfacitiliteter. Den sidste investering er foretaget i samarbejde med Triple Nine.

Inderhavnen

Vestre Inderhavn anvendes især af de lokale smedevirksomheder, der reparerer eller bygger fartøjer. Derfor er vanddybden i havnebassinet øget fra fire til seks meter, så den nu kan modtage endnu større fartøjer end tidligere. Desuden er der etableret 167 meter ny kaj med bedre tilkørselsforhold på Isværkskaj. Det kommer især til at gavne transitfiskere fra Holland og Belgien, men også danske konsumfiskere.

Annonce

Lossekajen

De nye lossefasciliteter til 75 millioner kroner er et større projekt, der har pågået fra 2018 og frem til denne sommer. Der er renoveret 290 meter kajanlæg samt nye lossefaciliteter ved Triple Nine. Samtidigt er havnebassinet uddybet fra 9 til 10 meter for at fremtidssikre leverancerne. Håbet er, at havnen i løbet af næste år får mulighed for at uddybe Thyborøn Kanal, så den også fremover kan sikre en skibstrafik, der kræver 10 meters vanddybde. Det kræver dog en miljøgodkendelse, som for tiden er ved at blive behandlet.

Havnen har valgt at udskyde en officiel indvielse af de nye lossekajfaciliteter i august på grund af den verserende corona-pandemi. Den håber dog at holde et arrangement på et senere tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce