Annonce
Alarm 112

Anklager kræver seks måneders ubetinget fængsel for ulvedrab

Mourits Troldtoft kunne ikke være i tvivl om, at det var en ulv han dræbte, lyder det fra specialanklager.

Manden, der skød og dræbte en fredet ulv på en mark uden for Ulfborg, står til mindst seks måneders ubetinget fængsel.

Desuden skal han ikke længere have ret til at gå på jagt.

Sådan lyder kravet fra specialanklager Ulrik Panduro, da han onsdag formiddag kommer med sine afsluttende bemærkninger i ankesagen ved Vestre Landsret.

- Det er en grov forbrydelse at skyde et fredet dyr, siger Ulrik Panduro foran de tre landsdommere og tre domsmænd.

Den tiltalte, Mourits Troldtoft, blev for et år siden idømt 40 dages betinget fængsel ved Retten i Herning.

Dommen blev anket af begge parter, og nu kræver anklageren en væsentligt hårdere straf.

Anklageren køber ikke Troldtofts forklaring om, at han skød efter et dyr, der muligvis var en krydsning mellem en hund og en ulv.

- Ethvert seksårigt barn, der ser et billede af det her dyr, vil sige, det er en ulv.

- Nu er det ikke et barn, vi har med at gøre, men en forstkandidat, der har arbejdet med skov- og landbrug hele sit liv.

- Han sidder i lædersædet på sin Toyota Landcruiser med sin Leupold jagtkikkert. Han kan godt se, hvad det er for dyr, han skyder, siger Ulrik Panduro.

Mourits Troldtoft sidder med foldede hænder og lytter til anklagerens ord i den fyldte retssal.

Det er ifølge anklageren en skærpende omstændighed, at Mourits Troldtoft affyrede hele tre skud mod dyret, mens han sad i sin bil.

- Hvis man ser videoen af, hvad der foregik, så er man ikke i tvivl om, at han skyder for at dræbe. Han skyder ikke én gang, men hele tre gange.

- Man vil dælme være sikker på, at det dyr får det bly, det skal have, siger Ulrik Panduro.

En supplerende dna-erklæring har slået fast, at det dræbte dyr var en ulv.

Erklæringen er lavet af det tyske forskningsinstitut Senckenberg Research Institute.

Mourits Troldtoft sagde under sin vidneforklaring mandag, at han havde bedt om lov til at få udtaget en ekstra vævsprøve af det dræbte dyr.

Han har ikke tillid til, at Senckenberg, der er Aarhus Universitets samarbejdspartner om ulveovervågningen i Danmark, er objektiv.

Troldtoft har dog fået afslag fra myndighederne på at få udleveret en ny prøve.

Efter anklagerens afsluttende bemærkninger i sagen er det nu forsvarsadvokat Jan Schneiders tur.

Der ventes dom i sagen senere onsdag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce