Annonce
112

Anklager kræver forvaring i voldtægtssag fra Vinderup: 35-årig er meget farlig

Arkivfoto
- Forvaring er den eneste måde vi kan sikre, at tiltalte ikke bliver løsladt før han ikke længere er farlig, lød det fra anklageren i voldtægtssag.
Annonce

Holstebro/Vinderup: Anklagemyndigheden kræver at den 35-årige tiltalte i sagen om voldtægt og frihedsberøvelse af ni-årig pige fra Vinderup sidste år idømmes forvaring.

Det er en tidsubestemt straf, hvor der ikke er sat nogen længstetid på, og bliver ofte karakteriseret som lovens strengeste straf, hvor man først kan løslades, når læger vurderer, at man ikke er farlig.

Ifølge retslægerådet frembyder den 35-årige ”væsentlig fare for andre.” Og den vurdering tilsluttede anklager Pia Koudahl sig fuldt ud,

- Tiltalte er meget farlig, sagde hun under sin procedure, hvor hun argumenterede for, at den 35-årige skal dømmes i fuldt omfang for voldtægt af et barn, langvarig frihedsberøvelse og trusler.

Den 35-årige er tidligere dømt for voldtægt af et barn. Han er også dømt for forsøg på samleje med 11 unge piger, besiddelse af børneporno og trusler. Seneste løsladelse var i 2013:

- Det er ikke lang tid, at tiltalte formår at være på fri fod, inden han begår ligeartet kriminalitet igen, sagde Pia Koudahl, der også pegede på, at den sexologiske behandling, som den tiltalte tidligere har gennemgået, ikke har haft nogen effekt.

- Forvaring er den eneste måde vi kan sikre, at tiltalte ikke bliver løsladt før han ikke længere er farlig. Ved en tidsbestemt straf, kan han bare vente på, at han bliver løsladt igen.

Ifølge anklageren er der ingen formildende omstændigheder i sagen.

- Der er tale om en voldtægt i den grove ende. Det er en overfaldsvoldtægt mod et helt tilfældigt barn, lød det fra anklageren.

Hvis retten ikke mener, at der basis for en forvaringsdom, ønsker anklagemyndigheden ikke under syv års fængsel til den tiltalte. Han nægter sig på sin side skyldig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Ti har søgt skoleleder-stilling

Annonce