Annonce
Holstebro

Ankestyrelsen gransker kommunernes brug af konsulenter

Nu skal det undersøges, om Holstebro og 25 andre kommuner har handlet lovligt i deres brug af eksterne konsulenter for at finde besparelser på handicappede og syge. Arkivfoto
Er det lovligt, når Holstebro og 25 andre kommuner har fået eksterne konsulenter til at gennemgå borgersager for at finde besparelser? Det skal Ankestyrelsen nu undersøge.
Annonce

Holstebro: 23 borgersager er ifølge en aktindsigt fra Altinget i Holstebro kommune siden oktober 2018 blevet endevendt af eksterne konsulenter med henblik på at finde besparelser ud fra "no cure no pay”-princippet, hvor aflønningen først sker, hvis firmaet finder fejl i sagerne.

Nu har Social- og Indenrigsministeriet bedt Ankestyrelsen om få vurderet lovligheden af de aftaler med eksterne konsulenter, som Holstebro og 25 andre kommuner landet over har gennemført for at finde besparelser på handicappede og syge. Det fremgår af en pressemeddelelse.

- Jeg mener, at det er helt afgørende, at vi kommer til bunds i sagen her, sagde Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S).

Hos Holstebro kommune afviser formand for Social- og Sundhedsudvalget, Jens Kristian Hedegaard, at der er tale om 23 sager, som Altingets aktindsigt viste:

- Der er tale om tre sager. Det er det, vi har fået at vide af forvaltningen. Nu gør vi det, at vi ændrer afregningsmodellen, så det ikke længere er afhængigt af om konsulentfirmaet finder noget, siger han og tilføjer:

- Uanset hvem, der laver hvilke undersøgelser, så er det kommunen som myndighed, der skal afgøre sagerne - sådan er det også her, siger udvalgsformanden.

Karsten Filsø (SF), der sidder med i udvalget havde ikke hørt, at Ankestyrelsen skulle have udbedt sig et svar, da avisen kontaktede ham:

- Men selvfølgelig skal tingene være inden for målskiven - det er indiskutabelt. Og hvis det ikke er lovligt, så skal vi da rette ind - uden diskussion, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Udvalg vil ikke fyre: Millioner til SOSU-elever skal findes i budgetforhandlinger

Debat

Film. Selvfølgelig er det kultur

Holstebro

Råt for usødet, så truer de jo med at fyre personale på grund af en aftale, de selv har indgået

Struer

Søren Gade holder foredrag om at miste

Struer

Pungen lå i bilen

Annonce