Annonce
Struer

Anholdt tirsdag - fængslet onsdag: Det hele er løgn

Midt- og Vestjyllands Politi er lige nu massivt til stede ved en ejendom i Struer midtby, hvor mindst én er anholdt. Ejendommen er beliggende i Bredgade og huser blandt andet værtshuset Kommandobroen. Foto: Morten Stricker.
Tirsdag fandt en større politiaktion sted i Ejstrup, hvilket førte til en anholdelse af en 31-årig mand i Struer. Onsdag blev han fremstillet i grundlovsforhør, hvor han nægtede alt.

Kolding: Den 31-årige mand, der tirsdag i timevis var eftersøgt af tungt bevæbnet politi, inden han blev anholdt i Struer midtby, er sigtet for afpresning og trusler med en pistollignende genstand.

Det kom frem under et grundlovsforhør ved Retten i Kolding onsdag. Manden er sigtet for to forhold, som begge blev begået på en adresse i Skovparken mandag aften omkring klokken 17.30.

Ifølge sigtelsen skulle den 31-årige have forsøgt at presse sig til 45.000 kroner ved at vise en pistollignende genstand til den anden persons far, og efterfølgende have sagt til faren, at hans søn skylder ham penge. Hvis sønnen ikke betalte pengene til den 31-årige, så ville han komme tilbage og skyde sønnen, sagde den 31-årige ifølge sigtelsen. Dette var ifølge sigtelsen egnet til at fremkalde frygt for sønnens liv hos faren.

Annonce

"Det er løgn"

Sydøstjyllands Politi oplyste tirsdag eftermiddag, at der ville blive begæret dobbelt lukkede døre til grundlovsforhøret, sådan at intet ville kunne komme ud til offentligheden. Anklager Sanne Vindelev begærede dog kun lukkede døre, og derfor havde JydskeVestkysten mulighed for at høre sigtelsen mod manden.

Den 31-årige nægtede sig skyldig, lige som han også nægtede at udtale sig. Han fik dog alligevel ytret sin holdning til sagen, inden dørene til grundlovsforhøret blev lukket.

- Jeg kan allerede sige, at det hele er løgn. Jeg lånte ham pengene, og dem skylder han mig, sagde den 31-årige, mens dommer Peter Toftager og advokat Niels Anker Michaelsen tyssede på ham.

- Jeg nægter fra start til slut. Jeg siger ikke mere, sluttede den 31-årige.

Annonce

Stor aktion

Manden blev anholdt efter en større politiaktion tirsdag. Den foregik hele natten til tirsdag på Esbjergvej i Esjtrup, hvor den i efteråret konkursramte swingerklub Euroclub 300 tidligere lå. Her befandt tungt bevæbnet og talstærkt politi sig i adskillige timer, hvor de ransagede adressen og ledte efter den 31-årige mand.


Jeg nægter fra start til slut. Jeg siger ikke mere

31-årig sigtet


Han blev dog i stedet anholdt omkring 150 kilometer nordpå i Struer midtby. Her havde han søgt tilflugt i en bygning, der også huser et værtshus, hvor seks gæster og indehaveren ved 11-tiden blev bedt om at blive inde og låse døren i forbindelse med politiaktionen. En lille halv time senere blev den 31-årige ført ud ad bygningen af flere politifolk.

Anklager Sanne Vindelev oplyser efter grundlovsforhøret, at den 31-årige er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han har bedt om betænkningstid i forhold til, hvorvidt han vil klage over den beslutning.

Politiet var massivt til stede på Esbjergvej i Ejstrup, hvor de ledte efter den 31-årige. Foto: Presse-fotos.dk
Politiaktion i Ejstrup ved Kolding. Foto: Presse-fotos.dk
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce