112

Anholdt 15 gange siden januar - og bortvist lige så mange gange: Vi kan ikke gøre noget

Mandag måtte politiet tre gange rykke ud, fordi der var problemer med manden, der skaber utryghed og truer, hvorend han kommer frem. Arkivfoto.
Politiet har siden januar bøvlet med en 42-årig mand fra Hurup, der er blevet anholdt eller bortvist mindst 30 gange siden januar.

Holstebro: Psykiatrien vil ikke have ham. Thisted Kommune har heller ikke hjulpet, og derfor "hænger" lokalpolitiet i Holstebro nu på en 42-årig mand fra Hurup.

Siden januar har ordensmagten bøvlet med ham - om ikke på daglig basis så ugentlig.

- Vi ville da hellere bruge vores tid på noget andet, siger politikommissær Knud Lauridsen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Mandag måtte politiet tre gange rykke ud, fordi der var problemer med manden, der skaber utryghed og truer, hvorend han kommer frem.

Første gang var klokken 10.17, hvor manden blev bortvist fra Skovvang, hvor han lavede ballade og skabte utryghed.

Et par timer senere var det personalet på sygehuset, der måtte tilkalde politiet, hvor den 42-årige havde taget ophold og igen skabte utryghed.

- Han havde ikke noget ærinde på sygehuset, fortæller Knud Lauridsen.

Politiet valgte at anholde manden, men da han blev løsladt igen klokken 19.30, vendte han tilbage til sygehuset, hvorefter politiet igen måtte have fat i manden og bortvise ham:

- Siden januar har han været anholdt mindst 15 gange - og han har været bortvist mindst det samme antal gange fra de steder, hvor han tager ophold, fortæller Knud Lauridsen.

Han fortæller, at politiet har kontaktet Thisted Kommune for at få dem til at hjælpe den 42-årige mand. Men det har foreløbig ikke givet resultat, og psykiatrien mener ikke, at han hører til hos dem.

- Så er der kun os tilbage. Og så må vi løse det på den måde, som vi nu kan. Men det er naturligvis ikke sådan, vi helst vil bruge vores tid. Det er mange ressourcer, som vi bruger på en enkelt person, siger Knud Lauridsen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

Struer For abonnenter

Der stod danger på GPS'en: - Der var en reel risiko for at blive slået ihjel, hvis man røg ud over

Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Holstebro For abonnenter

Historisk feriehus til salg: Fabrikant Færchs fristed skal have nye ejere

112

Brød ind i friluftsbadet og stak af med pengene

Annonce