Annonce
Sport

Anfører modsatte sig landstræneres taktik: Vi var usikre

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Det usikre danske overtalsspil skabte uenighed op til VM-kampen mod Serbien.

Anfører Stine Jørgensen og landstræner Klavs Bruun Jørgensen var uenige om kvindelandsholdets taktik i overtalsspil i timerne op til den vigtige VM-kamp mod Serbien onsdag formiddag.

I et forsøg på at løse problemerne med et ineffektivt overtal ville landstræneren erstatte målmanden med en markspiller, så Danmark spillede syv mod fem i angrebet.

Men Stine Jørgensen satte foden ned. Det ville være for risikabelt, mente hun.

- Vi følte os usikre med én mand i overtal. Hvis vi skulle være to mand i overtal og så lavede en fejl - og det er jo det, vi gør - så kan jeg ikke forestille mig, at det ville gøre det mere sikkert, siger Stine Jørgensen.

Hun erkender, at overtalsspillet igen haltede i kampen mod serberne, som endte 26-26.

- Vi gik ikke nok på mål og skabte ikke de chancer, vi ville. Mulighederne var der, men vi var ikke dygtige nok til at finde dem.

- Jeg tror, at der er en usikkerhed, der lige så stille har sneget sig ind. Vi startede med at spille fint overtalsspil i begyndelsen af turneringen, siger Stine Jørgensen.

Det uafgjorte resultat var lige akkurat ikke nok for Danmark, der skulle vinde for at holde liv i muligheden for at komme til OL næste år.

Nu må denne generation af spillere erkende, at den olympiske drøm er knust for anden gang i træk.

- Jeg er ked af det og enormt skuffet. OL er en kæmpe drøm. Havde der bare været et OL, vi kunne kvalificere os til næste år. Men der går fire år til, siger Stine Jørgensen.

Hun kan nu rejse hjem efter et VM, hvor hun trods sin status af anfører har tilbragt meget tid på udskiftningsbænken.

Den 29-årige bagspiller har ikke haft den samme bærende rolle som tidligere.

- Det er suverænt Klavs, der bestemmer, hvem der spiller, og det har jeg fuld tiltro til. Jeg vil bare holdet det bedste. Selvfølgelig vil jeg gerne bidrage, men så må jeg bidrage med det, jeg kan og give noget gejst, siger hun.

Om hun får endnu en chance for at kvalificere sig til OL om fire år, er selvsagt umuligt at sige allerede nu.

- Nej, lige nu prøver jeg at se et par timer frem, og se hvordan vi skal komme hjem, siger Stine Jørgensen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce