Kultur

Andreas Brantelid gæst ved kammermusikfestival på Nørre Vosborg

Ensemble MidtVest afvikler kammermusikfestival for 17. gang i år. Pressefoto
Ensemble MidtVest har altid en internationalt kendt gæst med ved sommer-kammermusikfestivalen på Nørre Vosborg. I år er det den svensk-danske cellist Andreas Brantelid.

Nørre Vosborg: Når Ensemble MidtVest torsdag den 27. juni om aftenen spiller en "Best of"-koncert, er det 17. gang, at herregården Nørre Vosborg danner ramme om en sommer-kammermusikfestival.

Som altid er det Ensemble MidtVest, der står bag festivalen. Ensemblet leverer kammermusik af høj klasse - og præsenterer publikum for en festivalgæst i særklasse.

Årets internationale anerkendte gæst er Andreas Brantelid - en af de mest fremtrædende danske klassiske musikere i verden. Andreas Brantelid er indbegrebet af den nye generation af klassiske musikere.

Det er bestemt ikke første gang, den dansk-svenske cellist er i Holstebro Kommune. Det har han været både for at hente Holstebro Musikpris i 2007 samt flere gange til Klassiske Dage. Og han har sig en solid fanskare i byen.

Andreas Brantelid er kendt for sin tankevækkende fortolkninger, enestående lyd og engagerende personlighed. Han debuterede som bare 14-årig i Det Kongelige Danske Kapel med Elgars cellokoncert. Siden har han spillet som solist med en lang række skandinaviske orkestre og stået på de store internationale scener. I 2009 modtog han Kronprinseparrets Kulturpris og i 2015 Carl Nielsen Prisen.

Foruden koncerter med årets gæst byder festivalen også på Bach & Yoga i Vemb Kultur- og Forsamlingshus, late night koncerter, musikgudstjeneste i Ulfkær Kirke og ikke mindst en familiekoncert, hvor Ensemble MidtVest i samarbejde med Team Teatret fra Herning opfører den musikdramatiske fortælling ”Peter og Ulven”.

Nørre Vosborg Kammermusikfestival finder sted fra den 27. til den 30. juni. Man kan læse mere og bestille billetter på emv.dk

Cellisten Andreas Brantelid fotograferet ved en tidligere lejlighed i Holstebro. Arkivfoto: Jens Bach/Dagbladet Holstebro
0/0
Annonce
HB For abonnenter

HB videre efter overtids-drama: Én kamp fra at indløse billet til jyllandsserien

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Vejdirektoratet: Der er toiletter nok

Erhverv

Vejdirektoratet underkendt: Nu kommer der alligevel en ny vej til Gimsinglundvej

112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Struer

Festede til klokken fem - få timer senere scorede hun et 12-tal

Struer

På falderebet til sommerferien: Her er Parkskolens nye leder

Holstebro

Klagenævn: Skal vente over tre år på afgørelse i vindmøllesag

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

112

Forældrene til ni-årig pige i voldtægtssag: - Hvis det er svært at tale om, så kan du skrive det på en seddel

112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: 9-årig piges advokat kræver 200.000 kroner i erstatning til voldtægtsoffer

Annonce