Annonce
Kultur

Anderskov gæster hjemegnen som nyudnævnt professor

Jacob Anderskov (th) spiller på Lemvig Musikskole sammen med Anders Vestergaard (tv) og Jesper Zeuthen. Sidstnævnte fejrer sin 70 års fødselsdag med den aktuelle turné. Pressebillede
Onsdag den 20. november er der koncert med trioen Zeuthen-Anderskov-Vestergaard på Lemvig Musikskole. Det er første gang, Jacob Anderskov giver koncert på sin hjemegn, efter han i sommer blev udnævnt til professor på det rytmiske konservatorium i København.

Lemvig: Jacob Anderskov, der stammer fra Nørre Nissum og i dag er bosat i København, har mange gange i sin karriere givet koncert på hjemegnen.

Men når han onsdag den 20. november kl. 19.30 giver koncert på Lemvig Musikskole, så sker det for første gang som professor.

I sommer blev han udnævnt til professor på Rytmisk Musikkonservatorium (RMC). Jacob Anderskov er professor for fagområdet Kunstnerisk Udviklingsarbejde.

- Jacob Anderskov har i en årrække som lektor bidraget markant til udviklingen af dette fagområde, som udgør de kunstneriske uddannelsers hovedfag, og jeg er overbevist om, at han er den rette til at drive udviklingen videre sammen med sine fantastisk dygtige kolleger, sagde RMC's rektor Henrik Sveidahl i forbindelse med udnævnelsen.

Jacob Anderskov er glad for udnævnelsen.

- Det er en anerkendelse af det arbejde, jeg har gjort indtil videre. Jeg skal fortsat undervise i en vis udstrækning, men nu skal jeg også udstikke retningslinjerne for den måde, vi skal undervise på i dette fag, hvor de studerende skaber deres egen musik. Jeg skal også arbejde med rammerne og kulturen på fagområdet, siger Jacob Anderskov.

Den aktuelle koncert på Lemvig Musikskole er med trioen Jesper Zeuthen, Jacob Anderskov og Anders Vestergaard.

Altsaxofonisten Jesper Zeuthen har i anledning af sin 70 års fødselsdag valgt at lave en turné i Nordeuropa med det, han betegner som sit yndlingsensemble. Turen begynder i Lemvig og bringer trioen til Krabbesholm, København, Berlin, Hamburg og Köln.

Trioen har fået vind i sejlene på det seneste efter at have udgivet pladen "Out of the Spectacle" i 2018. Pladen, der har fået strålende anmeldelser, blev indspillet live i Koncertkirken under Copenhagen Jazz Festival i 2017.

Jesper Zeuthen kom frem i slutningen af 1960'erne og har først og fremmest været at finde på den mere grænsesøgende og eksperimenterende del af scenen.

Jacob Anderskov skønner, at han giver cirka 80 koncerter om året.

- Da jeg fik familie og begyndte at undervise på konservatoriet, skruede jeg ned for rejseaktiviteten med koncerterne. Jeg kommer ikke så meget rundt i verden længere. Hovedparten er mine koncerter er i dag i København og på Sjælland, siger Jacob Anderskov.

Han har to børn på 12 og 9 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce