Annonce
Sport

Anders Lindegaard prøver lykken i Helsingborg

Craig Brough/Reuters
Den danske målmand Anders Lindegaard har skrevet under på en kontrakt med svenske Helsingborg.

Anders Lindegaard er tilbage i Skandinavien efter mange år i det engelske.

Den danske målmand, der har været klubløs siden 1. juli, har skrevet under på en kontrakt med svenske Helsingborg, der spiller i Allsvenskan, den bedste svenske række.

Det meddeler klubben på sin hjemmeside.

Den 35-årige keeper har senest været ansat i Burnley, hvor det dog kun blev til to optrædener på små to år.

Før det var han ansat i Preston og West Bromwich.

Lindegaard er bedst kendt for sin tid i Manchester United, der i januar 2011 købte målmanden i norske Aalesund. Et halvt år senere kom David De Gea til United, og der var i starten lagt op til, at danskeren skulle kæmpe med spanieren om pladsen i målet.

Det stod dog hurtigt klart, at Alex Ferguson foretrak De Gea.

Det blev til 29 kampe for den engelske storklub, inden turen i sommeren 2015 gik til West Bromwich.

Den nye Helsingborg-målmand startede sin professionelle karriere i OB, hvor han dog kun nåede at spille otte førsteholdskampe. Lindegaard var også udlejet til Kolding i efteråret 2008.

Det meste af karrieren er blevet brugt som reservemålmand. Han er således kun noteret for 142 kampe på tværs af alle klubber.

Lindegaard har desuden fem landskampe på cv'et.

/ritzau/

Annonce
Nyheden på Helsingborgs hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce