Annonce
Holstebro

Anders G. skulle have mere tid til familien: Nu vil han være folketingskandidat i nabokommunen

- Jeg havde og har den vurdering, at Holstebro-kredsen er meget vanskelig at blive valgt i, så længe Thomas (Danielsen red.) er opstillet i Struer, siger Anders G. Jacobsen. Foto: Johan Gadegaard
Mindre end to måneder efter han trak sig fra politik, forsøger Anders G. Jacobsen (V) nu at blive folketingskandidat i Ringkøbing-Skjern.
Annonce

Holstebro/Ringkøbing: Anders G. Jacobsen er klart til et hurtigt politisk comeback, hvis medlemmerne af Venstre i nabokommunen vil det.

Han har nu meldt sig som en af fire bejlere til det ledige sæde som folketingskandidat i  Ringkøbing-Skjern.

- Landspolitik er min store interesse, så jeg har gået og spekuleret på, om jeg skulle gå efter posten, siger Anders G. Jacobsen.

Det er ikke mere end to måneder siden, at du trak dig fra politik for at få mere tid til familien. Hvordan hænger det sammen?

- Det hænger fint sammen. Det, der tog min tid, var kommunalpolitik. Så jeg har fået mere tid til både arbejdet og familien.

Men så var der vel ingen grund til, at du også trak dig som folketingskandidat i Holstebro, hvor du jo var opstillet?

- Jeg havde og har den vurdering, at Holstebro-kredsen er meget vanskelig at blive valgt i, så længe Thomas (Danielsen red.) er opstillet i Struer. Han er både dygtig og meget populær. Jeg tror, at chancerne for at blive valgt ind i Folketinget er større i en anden kreds, siger Anders G. Jacobsen.

Ringkøbing-Skjern kredsen har været en stort set sikker Venstre-kreds indtil sidste valg, hvor det ikke lykkedes at få valgt en kandidat. Blandt andet fordi den lokale kristendemokrat mæskede sig i lokale stemmer.

- Jeg har arbejdet i Ringkøbing i 14 år, så jeg har ganske godt kendskab til, hvad der foregår. Derudover er jeg vestjyde, og der er mange fælles udfordringer i både Holstebro og Ringkøbing-Skjern, siger Anders G. Jacobsen.

Annonce

Præsten vil også

Anders G. Jacobsen er ikke den eneste fra Holstebro Kommune, der gerne vil have fat i det ledige sæde.

Også Jacob Wagner Storgaard-Christensen, 45 år, præst i Nr. Felding og Tvis samt tidligere jurist vil have fat i sædet, fremgår det af listen over kandidater, der har meldt sig.

Favorit til posten er dog det nuværende folketingsmedlem Mads Fuglede, der vil skifte det sjællandske og Gladsaxe-kredsen ud med det vestjyske.

Mads Fuglede er ud over folketingsmedlem også kendt som USA-ekspert.

På grund af corona-situationen holdes der ikke fysiske præsentationsmøder med de fire kandidater. De præsenterer sig i stedet via videoer til Venstres medlemmer i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Opstillingsmødet holdes  23. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Annonce