Annonce
Portræt

Anders Bondo Christensen fylder 60 år: Lærernes musketer giver kamp til stregen

Formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen fylder 60 år lørdag 16. marts. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Han er lærernes formand og har taget en række kampe om løn og vilkår med arbejdsgiverne for de offentligt ansatte. Nu fylder Anders Bondo Christensen 60 år.
Annonce

60 år : Han har talt skolelærernes sag over for arbejdsgivere og i offentligheden siden 2002 og er dermed den længst siddende formand for Danmarks Lærerforening nogensinde. Og han har lagt arm i flere omgange med arbejdsgivere om arbejdstidsaftaler, løn og andre vilkår for de offentligt ansatte.

Lørdag 16. marts fylder forbundsformand Anders Bondo Christensen 60 år.

Mange - også uden for folkeskolen - vil genkende manden med de karakteristiske runde briller og den sindige jyske dialekt fra de utallige gange, han er tonet frem på tv-skærmen for at tale om lærernes vilkår og udfordringer. Det har været med til at give lærernes fagforening en stemme i samfundsdebatten.

Men formanden har også måttet tage nogle nederlag med på vejen - mest markant, når det handler om lærernes arbejdstidsaftale. Anders Bondo Christensen stod i spidsen for forhandlinger i 2012 med kommunernes organisation, KL, om lærernes arbejdstid. Det endte med, at lærerne blev lockoutet i 25 dage, før et regeringsindgreb satte en stopper for konflikten.

Arbejdstid var igen central under forhandlinger i foråret 2018, hvor lønmodtagerorganisationerne stod sammen bag lærernes krav om en ny arbejdstidsaftale - de indgik en musketered. Men efter lange dage og nætter i Forligsinstitutionen måtte lærerformanden til sidst indgå et kompromis uden en ny arbejdstidsaftale. En beslutning, der delte vandene blandt lærerne, men som alligevel blev stemt hjem med stort flertal ved urafstemningen. Ikke mindst efter en ny maratonindsats fra Anders Bondo, som tog rundt i landet og talte med lærerne om resultatet.

Også i sin fritid dyrker lærerformanden det lange seje træk - som ivrig maratonløber.

Før han kastede sig helt over det faglige arbejde, nåede Anders Bondo Christensen selv 20 år som lærer efter sin uddannelse på Skårup Statsseminarium i 1982. Han har også været topforhandler for alle kommunalt ansatte som formand for Forhandlingsfællesskabet fra 2007 til 2018.

Anders Bondo Christensen bor i Ullerup i Sønderborg Kommune med sin kone Gitte. Sammen har de fire børn og syv børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Danmark

Vi er i kamp mod uret!

Annonce