Kultur

Anderledes Mozart-koncert i Black Box

Koncertsamvirket Holstebro og Center for Klassisk Musik har iværksat et samarbejdsprojekt, og som de håber, vil få mange menneskers øjne og ører op for én af den klassiske musikhistories største komponistskikkelser: Wolfgang Amadeus Mozart. Pressefoto
Der er ikke kun lagt vægt på musikken, men også på lyssætning, scene og oplæsning, når Danmarks Underholdningsorkester med sopranen Sibylle Glosted gæster Holstebro og Black Box.

Holstebro: Mandag den 3. juni kommer Mozart til Holstebro. Næsten i hvert fald. Det er Koncertsamvirket Holstebro og Center for Klassisk Musik, som, med tilskud fra Holstebro Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, har inviteret Danmarks Underholdningsorkester til at opføre koncertprogrammet ”Mozart i Midten” i Musikteatrets Black Box.

”Mozart i Midten” er en visuel koncertoplevelse i specialdesignet lysiscenesættelse, hvor musik, lys og fortælling danner ramme om en af de største musikalske personligheder, der nogensinde har levet: Wolfgang Amadeus Mozart.

Mozart var vidunderbarn og kunne læse og skrive musik, før han kunne læse og skrive bogstaver. Han kunne spille violin og klaver med bind for øjnene fra han var tre år gammel. Han komponerede sit første musikstykke som fem-årig og turnerede hele Europa rundt som barn og optrådte for konger og fyrster. Som 17-årig fik han fast job som komponist hos ærkebiskoppen i Salzburg og så gik det derudad med 22 operaer, 55 symfonier og 23.000 stykker nodepapir med færdigskrevet musik.

Koncertens program byder på en perlerække af Mozarts værker, herunder ”Eine kleine Nachtmusik”, arier fra ”Don Juan” og ”Tryllefløjten” samt satser fra en violinkoncert, fagotkoncerten og den sene, meget kendte g-mol-symfoni. Skuespilleren Christine Skou er vært for koncerten og kommer desuden til at læse op fra nogle af Mozarts breve.

Medvirkende er: Christine Skou, oplæsning, Sibylle Glosted, sopran, Julie Eskær, violin, Ignas Mazvila, fagot og Danmarks Underholdningsorkester.

Billetter købes i Musikteatret.

Aftenens program

Musikken af Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) spilles i uddrag:
”Eine kleine Nachtmusik”, Serenade nr. 13 i G-dur, KV 525
Symfoni nr. 33 i B-Dur, KV 319
Symfoni nr. 29 i A-Dur, KV 201
Koncert for fagot og orkester i B-dur, KV 191
Symfoni nr. 40 i g-mol, KV 550
Koncert for violin og orkester i A-dur, KV 219
”Alleluia” fra ”Exultate Jubilate”, Kantate for koloratursopran og orkester, KV 165
”Batti, batti, o bel Masetto”, Zerlinas arie fra ”Don Juan”, KV 527
”Ach, ich fühl’s”, Paminas arie fra ”Tryllefløjten”, KV 620
0/0
Annonce
Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Kultur

Sidste dag med Kentaurlandsbyen

Kultur

Kilen Rock er klar til to dage, men formanden er blevet overrasket

Kultur For abonnenter

Anne, Sanne og Lis triumferede: Fortræffelig fredagsfest med toptunet trekløver

Forrygende: De 7000 publikummere i Ceres Arena i Aarhus genererer en elektricitet, som forplanter sig ned i halgulvet, allerede inden Anne, Sanne og Lis indtager scenen. Med dette publikum i ryggen kan det ikke gå galt, tænker jeg et par minutter før kampstart. Den forudsigelse viser sig at holde stik. Lyden i arenaen er fremragende (omend til den høje side), bandet spiller nærmest fejlfrit og de tre kvinder, som alles øjne og ører hviler på, leverer ikke mindre end en pragtpræstation. Allerede fra åbningsnummeret, Anne Linnet Bands "You're Crazy", konstaterer jeg, at de tre ikoniske, danske sangerinder synger markant bedre end flertallet af deres jævnaldrende mandlige kolleger. I de første sange er det især Sanne Salomonsens soulede stemme, som imponerer mig. Jeg har ikke hørt hende synge bedre i 15 år. Det er sikkert, selvsikkert og sprudler af determination. Da hun alene på scenen trakterer med "Det er ikke det, du siger", er det svært ikke at få gåsehud i den glohede arena. Ufatteligt, at hun kan proppe så meget nerve og sjæl ind i et nummer, hun må have fremført mange hundrede gange.

Kultur

Sub Festivalen er i gang: - I Holstebro er det sgu cool at være frivillig

Kultur

Forlag sletter 'Lille negerdukke' og andre rim fra Halfdan Rasmussen-bog: - Min far var alt andet end racist

Kultur

Daniel skaber melankolske toner under brobuerne

Annonce