Annonce
Kultur

Anderledes Mozart-koncert i Black Box

Koncertsamvirket Holstebro og Center for Klassisk Musik har iværksat et samarbejdsprojekt, og som de håber, vil få mange menneskers øjne og ører op for én af den klassiske musikhistories største komponistskikkelser: Wolfgang Amadeus Mozart. Pressefoto
Der er ikke kun lagt vægt på musikken, men også på lyssætning, scene og oplæsning, når Danmarks Underholdningsorkester med sopranen Sibylle Glosted gæster Holstebro og Black Box.

Holstebro: Mandag den 3. juni kommer Mozart til Holstebro. Næsten i hvert fald. Det er Koncertsamvirket Holstebro og Center for Klassisk Musik, som, med tilskud fra Holstebro Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, har inviteret Danmarks Underholdningsorkester til at opføre koncertprogrammet ”Mozart i Midten” i Musikteatrets Black Box.

”Mozart i Midten” er en visuel koncertoplevelse i specialdesignet lysiscenesættelse, hvor musik, lys og fortælling danner ramme om en af de største musikalske personligheder, der nogensinde har levet: Wolfgang Amadeus Mozart.

Mozart var vidunderbarn og kunne læse og skrive musik, før han kunne læse og skrive bogstaver. Han kunne spille violin og klaver med bind for øjnene fra han var tre år gammel. Han komponerede sit første musikstykke som fem-årig og turnerede hele Europa rundt som barn og optrådte for konger og fyrster. Som 17-årig fik han fast job som komponist hos ærkebiskoppen i Salzburg og så gik det derudad med 22 operaer, 55 symfonier og 23.000 stykker nodepapir med færdigskrevet musik.

Koncertens program byder på en perlerække af Mozarts værker, herunder ”Eine kleine Nachtmusik”, arier fra ”Don Juan” og ”Tryllefløjten” samt satser fra en violinkoncert, fagotkoncerten og den sene, meget kendte g-mol-symfoni. Skuespilleren Christine Skou er vært for koncerten og kommer desuden til at læse op fra nogle af Mozarts breve.

Medvirkende er: Christine Skou, oplæsning, Sibylle Glosted, sopran, Julie Eskær, violin, Ignas Mazvila, fagot og Danmarks Underholdningsorkester.

Billetter købes i Musikteatret.

Aftenens program

Musikken af Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) spilles i uddrag:
”Eine kleine Nachtmusik”, Serenade nr. 13 i G-dur, KV 525
Symfoni nr. 33 i B-Dur, KV 319
Symfoni nr. 29 i A-Dur, KV 201
Koncert for fagot og orkester i B-dur, KV 191
Symfoni nr. 40 i g-mol, KV 550
Koncert for violin og orkester i A-dur, KV 219
”Alleluia” fra ”Exultate Jubilate”, Kantate for koloratursopran og orkester, KV 165
”Batti, batti, o bel Masetto”, Zerlinas arie fra ”Don Juan”, KV 527
”Ach, ich fühl’s”, Paminas arie fra ”Tryllefløjten”, KV 620
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce