x
Annonce
Kultur

Anderledes klassisk aften

Duo Ventes giver koncert torsdag 20. februar på kunstmuseet. PR-foto

Holstebro: - Det bliver en spændende og anderledes klassisk aften som Nordvestjysk Musikkreds i samarbejde med Holstebro Kunstmuseum indbyder til. Siger Lonni Gelsdorf og Frans Pærregaard fra musikkredsen om en koncert med Duo Ventus 20. februar 19.30 på kunstmuseet.

Duo Ventus med Michaela Hansen på fløjte og Louise Anine Mogensen på klarinet blev stiftet i 2017. Det ene instrument forbindes naturligt med klassisk musik, mens klarinetten synes at høre hjemme i jazzen. Men de to unge musikere forener instrumenterne på en ny og utraditionel måde og opfører både arrangeret musik samt nyere musik skrevet specielt til dem.

Duoen har vundet et stort antal internationale priser og fik sidste år Léonie Sonnings talentpris.

Ved koncerten på Holstebro Kunstmuseum spiller de et bredt program af både ældre og nyere musik skrevet til eller arrangeret for fløjte og klarinet. Der er musik bl. a. af Mozart, Carl Nielsen, Niels W. Gade, Bela Bartok, Jolivet og Erik Højsgaard. Duoen spiller også værket Night Piece af den danske komponist Jan Hansen dedikeret specielt til duoen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce