Annonce
Struer

Analytiker: Det haster med at finde en god fremtidig løsning

- Det er efter min mening ikke en langsigtet løsning for B&O at være uafhængig, siger Per Hansen, investeringsøkonomi i Nordnet. Pr-foto
En partner bør være en overvejelse værd, mener investeringsøkonomen Per Hansen fra Nordnet.

Struer: Ifølge Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, er investorerne ikke blevet meget klogere på fremtiden for Bang & Olufsen, efter at selskabet tirsdag morgen har offentliggjort regnskab for andet kvartal.

- De kommende måneder må investorerne fortsat famle i investeringsblinde og vente utålmodigt på, at B&O fremlægger deres tre års plan, som de vil præsentere på kapitalmarkedsdagen 3. april, skriver han i en kommentar til Ritzau Finans.

- Noget godt er værd at vente på, men spørgsmålet er, hvad der venter investorerne, og om bestyrelsen har den nødvendige "sense of urgency", som han udtrykker det.

- Uret tikker, fremtiden er nu, og det haster med at finde en god fremtidig løsning, hvor en partner bør være mere en blot en overvejelse værd, vurderer han.

Per Hansen har således svært ved at se B&O, der blandt andet er kendt for sine højttalere, stå alene i et konkurrencepræget marked:

- Det er svært at se, hvordan B&O skal kunne stå alene og klare sig i konkurrencen. B&O er for små til at være store og for store - trods alt - til at være blandt de små og meget agile, lyder vurderingen fra Per Hansen til Ritzau Finans.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Stjal otte dæk med alufælge

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce