Annonce
112

Amok i nat: Stjal teleskoplæsser, spiddede bil og fortsatte ind i anden bil

Spørgsmålet er, om denne Opel nogensinde bliver sig selv igen? Et andet spørgsmål lyder: Hvorfor besluttede nogen at ødelægge den? Foto: Palle Brændsgaard
Politiet efterlyser vidner efter ødelæggelser på parkeringsplads i nat.

Holstebro: En mand på scooter. 180-185 centimeter høj. Og tyndt, lyst hår.

Det er, hvad politiet indtil videre har at arbejde ud fra, efter en person natten til mandag gik amok nær Struervejens Nærkøb i Holstebro.

Personen efterlod sig et par smadrede biler, og derfor efterlyser politiet nu vidner til episoden, der fandt sted klokken 01.01.

Forinden var der stjålet en teleskoplæsser fra byggepladsen ved slagterigrunden på Hjalmar Sørensens Vej. Derefter er tyven kørt de ganske få meter over til gaden Ved Banen, hvor biler holdt parkeret bag Struervejens Nærkøb.

- Her sænkes grabberne på teleskoplæsseren, hvorefter de pløjes ind i siden på en bil. Den hæves så en meter over jorden, og der gives gas, og man fortsætter ind i endnu en bil, forklarer politikommissær ved lokalpolitiet i Holstebro, Knud Lauridsen.

Annonce

Vi har en hypotese

Her stopper ødelæggelserne, og politiet har efterfølgende fået førnævnte signalement at gå efter. Manden er set forlade stedet på scooter umiddelbart efter hærværket.

- Vi har en hypotese om, hvor vi skal lede efter gerningsmanden, men vi hører meget gerne fra vidner, siger Knud Lauridsen.

Politiet mangler at få afhørt vidner, og man håber stadig på det gennembrud, der kan hjælpe med at finde frem til gerningsmanden.

- Derfor vil vi gerne høre fra folk, der kunne have set eller ved noget, siger Knud Lauridsen.

Den bil, der blev spiddet af teleskoplæsseren, er en hvid Opel Corsa. Bilens ejer kommer fra Børkop, oplyser politiet. Mens Opel Corsaen selvsagt har så store skader, at den måske er totalskadet, så kendte politiet ikke til, hvordan den anden bils tilstand så ud.

Det er nu op til politiet at finde frem til såvel gerningsmand som selve årsagen til ødelæggelserne. Var hærværket rent tilfældigt - eller kender hærværksmand og bilejer på nogen måder hinanden?

- Det er også en tanke, der er strejfet os (at personerne kender hinanden, red.), og én vi ikke kan afvise. Men vi ved det ikke endnu. Det skal den videre efterforskning og vidneforklaringer nu finde ud af, siger Knud Lauridsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce