Annonce
Struer

Amerikansk virksomhed satser stort i Struer: 40 nye ansatte på et år

Søren Jacobsen, Vice President, Global Innovation & Development EU for amerikanske Philips-Medisize, har i løbet af det senste år hentet 40 nye ingeniører til virksomheden, og med store investeringer fra hovedkvarteret i USA på vej, er der udsigt til at få skabt endnu flere arbejdspladser på virksomhedens danske hovedkvarter her på Gimsinglundvej i Struer. Foto: Frede Stengaard
40 nye ingeniører ansat i løbet af det seneste år, så staben nu er oppe på 140, og flere på vej

Struer: Philips-Medisize i Struer har i løbet af det seneste års tid ansat 40 nye ingeniører, så staben i dag er oppe på 140, og både omsætning og overskud er i så kraftig vækst, at de amerikanske ejere på hovedkvarteret i Hudson, Wisconsin, har besluttet at satse stort på en udvidelse i Danmark - og dermed også i Struer, hvor omsætningen i 2018 nåede op på 210 millioner kroner med en bundlinje, som viste et overskud på 20 millioner kroner.

Det første gode tegn på, at Philips-Medisize satser stort på Struer, var et opkøb af det tidligere hovedkvarter for B&O Medicom, som blev opført med første spadestik til byggeriet på Gimsinglundvej i 1999.

Dengang var det for at samle udviklingen af nye produkter til medicinalindustrien og produktionen af blandt andet insulinpenne til Novo Nordisk under samme tag, i stedet for at have virksomhedens ansatte spredt på fire forskellige adresser i byen.

Annonce

Vi arbejder jo stort set udelukkende med udvikling og innovation. Vi har ikke længere en produktion af betydning, men vi har længe haft behov for at kunne tilbyde en leverance af produkter, som kan bruges i de kliniske testprogrammer, som skal gennemføres, for at hele produktpakken fra en bestemt kunde kan blive godkendt.

Søren Jacobsen, Vice President, Global Innovation & Development EU, Philips-Medisize, Struer

Vi taler om millioner

Siden da er det gået både op og ned, og den eneste reminiscens efter tiden med B&O som drivkraft i udviklingen er et par højttalere i gangen, som fører ind mod trappen op til receptionen.

- Dem har vi beholdt, konstaterer Søren Jacobsen, hvis officielle titel i koncernen er Vice President, Global Innovation & Development EU for amerikanske Philips-Medisize.

Men derudover er alle bånd nu brudt.

- Indtil for et par måneder siden betalte vi husleje til B&O, fortæller Søren Jacobsen. Men hele matriklen er altså nu købt af Philips-Medisize.

Søren Jacobsen ønsker ikke at oplyse prisen, og han ønsker heller ikke at oplyse, hvor meget de amerikanske ejere af Struer-afdelingen af Philips-Medisize vil investere i Danmark.

- Men vi taler om millioner, konstaterer han og lukker via en gennemgang i bygningens kælder avisen ind i det store tomme fabrikslokale i bygningens hjerte, hvor Philips-Medisize har bevilget penge til en helt ny produktionslinje, som vil blive bygget op under så godt som sterile forhold.

Bygning i bygningen

- Det bliver en bygning i bygningen, forklarer Søren Jacobsen og fortæller, hvordan produktionen kommer til at finde sted i et 500 kvadratmeter stort lokale med overtryk og et ventilationsanlæg i konstant drift for at kunne sikre sig, at der ikke slipper det mindste lille mikroskopiske spor af fremmedelementer ind.

- Vi skal være helt sikre på, at vi kan overholde alle krav fra medicinalindustrien, konstaterer han og glæder sig over, at ingeniørerne, som arbejder for Philips-Medizice i Struer nu får mulighed for at give kunderne i den globale medicinalindustri et endnu bedre tilbud end i dag.

- Vi arbejder jo stort set udelukkende med udvikling og innovation. Vi har ikke længere en produktion af betydning, men vi har længe haft behov for at kunne tilbyde en leverance af produkter, som kan bruges i de kliniske testprogrammer, som skal gennemføres, for at hele produktpakken fra en bestemt kunde kan blive godkendt, forklarer Søren Jacobsen.

Alt sammen i et tæt samarbejde med kunder inden for medicinalindustrien, og Søren Jacobsen kan derfor ikke afsløre så mange detaljer om de enkelte produkter. Men formålet med alle de mange projekter på virksomheden er at gøre det nemmere og mere enkelt for den enkelte at administrere den ordinerede medicin.

5900 medarbejdere

Akkurat som det var tilfældet, da B&O i sin tid fik skabt en god forretning på fremstilling af insulinpenne til Novo Nordisk.

I dag står Søren Jacobsen bare i spidsen for en helt anden virksomhed, hvor medarbejderne blandt andet arbejder med mere avancerede løsninger.

- Udviklingsarbejdet strækker sig som regel over et par år, forklarer han, og derefter følger så en klinisk testfase, inden den endelige løsning kan blive godkendt og taget i brug.

- Det er der, vi nu kan levere med en produktion af de første produkter til testfasen i de nye renrums-faciliteter, når der er tale om en produktion af måske 100.000 enheder, forklarer Søren Jacobsen.

Når produktionen så kommer op i en lidt større skala, når produkterne bliver godkendt, vil den så blive lagt ud til nogle af de øvrige 26 fabrikker, som Philips-Medisize har i drift globalt.

Tilbage til København

Men testfasen kan altså fremover gennemføres med produkter produceret i Struer med opbakning fra hovedkvarteret i Hudson, Wisconsin, og det betyder så også, at Philips-Medisize vil få behov for endnu flere ansatte.

- Vi er allerede i gang med rekrutteringen, fortæller Søren Jacobsen, som både finder kandidater til de ledige job lokalt og så langt væk som Indien.

Ja, selv et par ingeniører fra København har bidt på krogen og søgt job hos Philips-Medisize i Struer inden for det seneste års tid.

De er så stærkt på vej tilbage mod hovedstaden.

- Vi udvider i Struer. Philips-Medisize satser på afdelingen her i Vestjylland, understreger Søren Jacobsen.

Men samtidig udvider de amerikanske ejere og afdelingen i Struer med en afdeling i København.

- Det er helt nyt. Men de første medarbejdere er ansat, og vi åbnede forrige fredag. I starten får vi plads til 25 - men med mulighed for en udvidelse, så der bliver plads til 120, forklarer Søren Jacobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FCM

Priske efterlyser vinderkultur hos ulvene

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce