Annonce
Struer

Ambulancen ikke et sekund hurtigere til Thyholm

Regionsrådet valgte at bevare ambulance nummer to på basen i Struer. Ændringsforslag fra DF godkendt på mødet i regionsrådet onsdag. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Det kom til at handle om både følelser og politik, da regionsrådet godkendte et ændringsforslag, så Struer beholder ambulance nummer to i nyt udbud

Struer: Regionsrådet godkendte onsdag eftermiddag et ændringsforslag fra Dansk Folkeparti, så Struer beholder ambulance nummer to, når det samlede ambulanceberedskab i regionen bliver sendt i udbud i starten af 2020.

Ifølge det oprindelige forslag skulle dagambulancen i Struer flyttes til Holstebro.

Hospitalsudvalget var indstillet på følge embedsværkets anbefalinger.

Forslaget stod til at blive sendt glat igennem til både forretningsudvalget i regionen og derfra videre til endelig godkendelse i regionsrådet i onsdags.

Men Lars Møller Pedersen (S), som er valgt ind i regionsrådet fra sin base som medlem af byrådet i Struer Kommune, blev opmærksom på, at det var ved at ske, og efterfølgende var det så Steen Thomsen fra Dansk Folkeparti, der fik trukket i håndbremset.

Annonce

Vi skal passe på med at fokusere på, hvor garagen er, og i stedet se på, hvor bilen er.

Anders Kühnau (S), regionrådsformand, Region Midt

En klar aftale

Struer blev tildelt en ambulance nummer to i dagtimerne som en udløber af et akutforlig, som blev indgået mellem den daværende regering og netop Dansk Folkeparti, da det i 2011 blev besluttet at lukke sygehuset i Holstebro og i stedet bygge stort og nyt i Gødstrup.

Holstebro og Lemvig fik sundhedshuse. Struer fik en ambulance, og det var så den, der stod til at blive trukket tilbage.

- Det kunne vi selvfølgelig ikke være med til, sagde Steen Thomsen, da han gik ind i sagen og fremsatte et ændringsforslag, da oplægget til en ny fordeling af ambulanceberedskabet ramte forretningsudvalget i regionen.

Her var der så enighed om at ændre kurs, og det endelige udfald blev altså en bevarelse af det nuværende beredskab i Struer.

Løser ikke problemerne

- Det er jeg selvfølgelig glad for, sagde Steen Jakobsen fra Venstre i Struer, da han fik ordet under den afsluttende debat om det kommende ambulanceberedeskab i regionsrådet.

Men han kunne også konstatere, at det ikke i sig selv vil løse problemerne med de alt for lange responstider på Thyholm.

- I Struer er den gennemsnitlige responstid nede på otte minutter, men kommer vi nord for Oddesundbroen og op til Thyholm ser det ganske anderledes ud. Her har vi stadigvæk en af de rigtigt grimme pletter på kortet, og det ændrer dette her ikke noget ved. Det eneste, der ville hjælpe der, var en ambulance på en forpost på Thyholm, konstaterede han.

Giver tryghed

Men det giver tryghed, at regionen bevarer et ekstra dagberedskab med base i Struer.

- Det er det, det handler om, sagde regionsrådets formand, Anders Kühnau (S), da han afsluttede debatten.

- Der er intet belæg for at sige, at reponstiderne skulle blive dårligere af at flytte ambulancen fra Struer til Holstebro. Det er flydende beredskaber, vi har. Vi skal passe på med at fokusere på, hvor garagen er, og i stedet se på, hvor bilen er. På den måde kunne vi have fået bedre responstider på både C- og D-kørslerne ved at flytte basen til Holstebro. Det vælger vi så ikke at gøre, og jeg synes, det er den rigtige beslutning. Men det er, fordi det handler om poltik og om, at der er nogle følelser i forhold til tryghed i det, at det er den rigtige beslutning, og det bakker vi selvfølgelig op om, sagde han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce