Annonce
Struer

Ambulancen ikke et sekund hurtigere til Thyholm

Regionsrådet valgte at bevare ambulance nummer to på basen i Struer. Ændringsforslag fra DF godkendt på mødet i regionsrådet onsdag. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Det kom til at handle om både følelser og politik, da regionsrådet godkendte et ændringsforslag, så Struer beholder ambulance nummer to i nyt udbud

Struer: Regionsrådet godkendte onsdag eftermiddag et ændringsforslag fra Dansk Folkeparti, så Struer beholder ambulance nummer to, når det samlede ambulanceberedskab i regionen bliver sendt i udbud i starten af 2020.

Ifølge det oprindelige forslag skulle dagambulancen i Struer flyttes til Holstebro.

Hospitalsudvalget var indstillet på følge embedsværkets anbefalinger.

Forslaget stod til at blive sendt glat igennem til både forretningsudvalget i regionen og derfra videre til endelig godkendelse i regionsrådet i onsdags.

Men Lars Møller Pedersen (S), som er valgt ind i regionsrådet fra sin base som medlem af byrådet i Struer Kommune, blev opmærksom på, at det var ved at ske, og efterfølgende var det så Steen Thomsen fra Dansk Folkeparti, der fik trukket i håndbremset.

Annonce

Vi skal passe på med at fokusere på, hvor garagen er, og i stedet se på, hvor bilen er.

Anders Kühnau (S), regionrådsformand, Region Midt

En klar aftale

Struer blev tildelt en ambulance nummer to i dagtimerne som en udløber af et akutforlig, som blev indgået mellem den daværende regering og netop Dansk Folkeparti, da det i 2011 blev besluttet at lukke sygehuset i Holstebro og i stedet bygge stort og nyt i Gødstrup.

Holstebro og Lemvig fik sundhedshuse. Struer fik en ambulance, og det var så den, der stod til at blive trukket tilbage.

- Det kunne vi selvfølgelig ikke være med til, sagde Steen Thomsen, da han gik ind i sagen og fremsatte et ændringsforslag, da oplægget til en ny fordeling af ambulanceberedskabet ramte forretningsudvalget i regionen.

Her var der så enighed om at ændre kurs, og det endelige udfald blev altså en bevarelse af det nuværende beredskab i Struer.

Løser ikke problemerne

- Det er jeg selvfølgelig glad for, sagde Steen Jakobsen fra Venstre i Struer, da han fik ordet under den afsluttende debat om det kommende ambulanceberedeskab i regionsrådet.

Men han kunne også konstatere, at det ikke i sig selv vil løse problemerne med de alt for lange responstider på Thyholm.

- I Struer er den gennemsnitlige responstid nede på otte minutter, men kommer vi nord for Oddesundbroen og op til Thyholm ser det ganske anderledes ud. Her har vi stadigvæk en af de rigtigt grimme pletter på kortet, og det ændrer dette her ikke noget ved. Det eneste, der ville hjælpe der, var en ambulance på en forpost på Thyholm, konstaterede han.

Giver tryghed

Men det giver tryghed, at regionen bevarer et ekstra dagberedskab med base i Struer.

- Det er det, det handler om, sagde regionsrådets formand, Anders Kühnau (S), da han afsluttede debatten.

- Der er intet belæg for at sige, at reponstiderne skulle blive dårligere af at flytte ambulancen fra Struer til Holstebro. Det er flydende beredskaber, vi har. Vi skal passe på med at fokusere på, hvor garagen er, og i stedet se på, hvor bilen er. På den måde kunne vi have fået bedre responstider på både C- og D-kørslerne ved at flytte basen til Holstebro. Det vælger vi så ikke at gøre, og jeg synes, det er den rigtige beslutning. Men det er, fordi det handler om poltik og om, at der er nogle følelser i forhold til tryghed i det, at det er den rigtige beslutning, og det bakker vi selvfølgelig op om, sagde han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce