Annonce
Struer

Ambitionen er stadigvæk det bedste akutafsnit i hele landet

Formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget forsikrer, at Struer Kommune kan gennemføre en besparelse på 2,4 millioner kroner på akutafsnittet, uden at det kommer til at gå ud over borgerne. Foto: Morten Stricker
John Christoffersen (S): Struer Kommune stadigvæk blandt de bedste efter besparelse på 2,4 millioner kroner på akutafsnittet

Struer: Byrådet i Struer Kommune fik vedtaget et budget for 2020 uden at skulle igennem en større spareøvelse, og det var heller ikke på tale at hæve skatteprocenterne.

- Det går rigtig godt i Struer, mente gruppeformanden for den socialdemokratiske byrådsgruppe, John Christoffersen (S), da han brugte anledningen på byrådsmødet onsdag eftermiddag på at gøre status over, hvordan det er gået efter de første to år af den indeværende byrådsperiode.

Den eneste sten i skoen var en planlagt besparelse på 2,4 millioner kroner på akutafsnittet, hvor både personalet, fagforeningen FOA og Dansk Sygeplejeråd har advaret om, at det kan få fatale konsekvenser, og Bente Rasmussen fra Dansk Sygeplejeråd advarede så sent som i går om, at det kan gå ud over patientsikkerheden, hvis bemandingen skal reduceres med op mod en trediedel.

Venstres gruppeformand, Mads Jakobsen (V) bemærkede, at det var et opmærksomhedspunkt, og at Venstre ville følge nøje med i, hvordan den planlagte besparelse bliver gennemført.

John Christoffersen kunne som fungerende formand for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget og gruppeformand for socialdemokraterne forsikre, at det kommer til at ske, uden at det kommer til at gå ud over plejen og den generelle patientsikkerhed i Struer Kommune.

- I Skive har de kun tre sengepladser på akutafsnitet, som koster dem 475.000 kroner per styk. I Ringkøbing-Skjern bruger de 407.000 kroner per sengeplads, og i Struer Kommune er det nu 700.000 kroner på hver af de 15 sengepladser. Det var noget, vi ikke kunne undlade at se på og gøre noget ved, forklarede han.

John Christoffersen gjorde derfor meget ud af at forklare, hvordan Struer Kommune vil reducere udgifterne til de 15 sengepladser på akutafsnittet, så det ikke kommer til at gå ud over borgerne, når syv af de eksisterende akutpladser ændrer status til midlertidige sengepladser.

- Med en bevilling på 537.000 kroner per sengeplads, kommer vi stadigvæk til at bruge mere end de fleste kommuner på området, når besparelsen er gennemført, fortalte han og forsikrede personalet fra akutafsnittet, som var mødt op i byrådssalen for at overvære debatten, at både byrådet og politikerne i social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget vil sikre sig, at besparelsen bliver gennemført med en ambition om, at Struer Kommune fortsat skal have et af de bedste og mest velfungerende akutafsnit i hele landet.

- Ingen bliver smidt på gaden. Det vil jeg gerne love på vegne af både udvalget og hele byrådet, forsikrede han.

Ingen bliver smidt på gaden. Det vil jeg gerne love på vegne af både udvalget og hele byrådet.

John Christoffersen (S)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce