Annonce
Struer

Ambitionen er stadigvæk det bedste akutafsnit i hele landet

Formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget forsikrer, at Struer Kommune kan gennemføre en besparelse på 2,4 millioner kroner på akutafsnittet, uden at det kommer til at gå ud over borgerne. Foto: Morten Stricker
John Christoffersen (S): Struer Kommune stadigvæk blandt de bedste efter besparelse på 2,4 millioner kroner på akutafsnittet

Struer: Byrådet i Struer Kommune fik vedtaget et budget for 2020 uden at skulle igennem en større spareøvelse, og det var heller ikke på tale at hæve skatteprocenterne.

- Det går rigtig godt i Struer, mente gruppeformanden for den socialdemokratiske byrådsgruppe, John Christoffersen (S), da han brugte anledningen på byrådsmødet onsdag eftermiddag på at gøre status over, hvordan det er gået efter de første to år af den indeværende byrådsperiode.

Den eneste sten i skoen var en planlagt besparelse på 2,4 millioner kroner på akutafsnittet, hvor både personalet, fagforeningen FOA og Dansk Sygeplejeråd har advaret om, at det kan få fatale konsekvenser, og Bente Rasmussen fra Dansk Sygeplejeråd advarede så sent som i går om, at det kan gå ud over patientsikkerheden, hvis bemandingen skal reduceres med op mod en trediedel.

Venstres gruppeformand, Mads Jakobsen (V) bemærkede, at det var et opmærksomhedspunkt, og at Venstre ville følge nøje med i, hvordan den planlagte besparelse bliver gennemført.

John Christoffersen kunne som fungerende formand for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget og gruppeformand for socialdemokraterne forsikre, at det kommer til at ske, uden at det kommer til at gå ud over plejen og den generelle patientsikkerhed i Struer Kommune.

- I Skive har de kun tre sengepladser på akutafsnitet, som koster dem 475.000 kroner per styk. I Ringkøbing-Skjern bruger de 407.000 kroner per sengeplads, og i Struer Kommune er det nu 700.000 kroner på hver af de 15 sengepladser. Det var noget, vi ikke kunne undlade at se på og gøre noget ved, forklarede han.

John Christoffersen gjorde derfor meget ud af at forklare, hvordan Struer Kommune vil reducere udgifterne til de 15 sengepladser på akutafsnittet, så det ikke kommer til at gå ud over borgerne, når syv af de eksisterende akutpladser ændrer status til midlertidige sengepladser.

- Med en bevilling på 537.000 kroner per sengeplads, kommer vi stadigvæk til at bruge mere end de fleste kommuner på området, når besparelsen er gennemført, fortalte han og forsikrede personalet fra akutafsnittet, som var mødt op i byrådssalen for at overvære debatten, at både byrådet og politikerne i social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget vil sikre sig, at besparelsen bliver gennemført med en ambition om, at Struer Kommune fortsat skal have et af de bedste og mest velfungerende akutafsnit i hele landet.

- Ingen bliver smidt på gaden. Det vil jeg gerne love på vegne af både udvalget og hele byrådet, forsikrede han.

Annonce

Ingen bliver smidt på gaden. Det vil jeg gerne love på vegne af både udvalget og hele byrådet.

John Christoffersen (S)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce