Annonce
112

Opdateret: Voldsom trafikulykke - 13 kvæstede, heraf tre alvorligt

Færdselsuheld syd for Odby på Thyholm. Foto: Johan Gadegaard

Thyholm: Ralf Høgedal, der er politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi, oplyser lørdag eftermiddag, at politiet fik meldingen om det alvorlige færdselsuheld syd for Odby på Thyholm lørdag klokken 11.16.

Hvad der præcist er sket, har politiet endnu ikke det fulde overblik over, men en minibus og en personbil er kørt frontalt sammen.

En person fra minibussen samt to fra personbilen er alvorligt tilskadekomne. To af dem blev kørt til Herning Sygehus, mens en blev fløjet til Aarhus.

Derudover er der 9-10 lettere tilskadekomne ifølge Midt- og Vestjyllands Politi. Disse er bragt til behandling i Holstebro og Herning.

-------------------------------------------------------------------------------

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser nu - ligeledes på Twitter - at der er tre svært tilskadekomne og flere lettere tilskadekomne i forbindelse med færdselsuheldet syd for Odby på Thyholm.

Hovedvejen forventes spærret flere timer endnu på grund af redning, oprydning og undersøgelse på stedet, lyder det videre fra politiet samt, at der er etableret omkørsel fra nord via Polarisvej og Gl. Landevej og fra syd af Gl. Landevej og Polarisvej.

Trafikanter bedes tage hensyn til ambulancer, der kører udrykningskørsel mod traumecenter på Herning Sygehus.

-------------------------------------------------------------

Midt og Vestjyllands Politi har netop oplyst på Twitter, at der har fundet et alvorligt færdselsuheld sted ved 50,7 kilometer-stenen ved Odby på Thyholm.

Hovedvejen er helt spærret, skriver politiet og videre, at en minibus er kørt sammen med en personbil, hvilket har afstedkommet flere tilskadekomne.

Der er omkørsel ad Gl. Landevej og Polarisvej, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Annonce
Tre personer er kommet alvorligt til skade, lyder det fra politiet. Foto: Johan Gadegaard

Brødtekst

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce