Annonce
Lemvig

Opdateret: Bilist på sygehuset efter færdselsulykke på Ringkøbingvej

Ringkøbingvej blev lige efter klokken 10.00 spærret på grund af trafikuheld. Foto: Jesper Lundsgaard
Mand kørt til behandling på sygehuset efter trafikulykke

Rom. Lige nu er der en lang kø på Ringkøbingvej ikke langt fra Lemvig Flyveplads i Rom. Det skyldes et alvorligt trafikuheld.

Der har været en lægeambulance på stedet, men lige nu har vi ikke flere oplysninger om ulykken. Vi vil opdatere, når vi ved mere.

------------ OPDATERET KLOKKEN 10.55 -------------

En mandlig bilist er blevet kørt til undersøgelse og behandling på sygehuset efter en trafikulykke på Ringkøbingvej ud for nummer 131 tirsdag formiddag.

Ifølge de foreløbige oplysninger om uheldet kom manden kørende i personbil i nordlig retning. Af ukendte årsager strejfede han tilsyneladende en lastbil, der kom kørende i sydlig retning.

Personbilen kørte i grøften på den modsatte side af vejen, mens lastvognen kunne fortsætte til en vigeplads et par hundrede meter længere henne ad vejen.

Mandskab fra Nordvestjyllands Brandvæsen i Lemvig fik manden lagt op på et såkaldt spineboard og trukket ham ud af bilen gennem en sidedør i passagersiden. Manden var ved bevidsthed, da han blev taget ud af bilen.

Uheldet skete omkring klokken 9.30, og hurtigt blev der dannet en længere kø i begge retninger på Ringkøbingvej. Flere trafikanter vendte om og kørte væk fra uheldsstedet for at undgå at sidde i køen.

En lille time efter ulykken var oprydningen overstået, og Ringkøbingvej kunne åbnes for trafik igen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce