Annonce
Lemvig

Ud med skema og struktur: Alt skal ikke være læseplan og pensum

En tur i sommerhus har været med til at skabe adspredelse for familien Jæger Borg i en tid, hvor skoler og arbejdspladser er lukket. Arkivfoto: Privatfoto
Bettina Jæger Borg bruger ugerne med lukkede arbejdspladser og skoler til at nyde at være sammen med sine børn

Lemvig: Bettina Jæger Borg er lidt forpustet denne sene formiddag.

På den stille villavej uden for parcelhuset i den vestlige del af Lemvig er hun i gang med at undervise sine børn om iltens og blodets kredsløb i kroppen.

Det gør hun med en stor tegning på asfalten, og børnene, Noah på ti år, syv-årige Mila samt tre-årige Eddie, løber rundt med boldene på den store tegning, mens Bettina Jæger Borg hele tiden smider nye bolde ind til dem.

- Jeg ved godt, at kroppens iltoptag ikke er en del af børnenes pensum. Men jeg prøver på denne måde at indprente det hos dem og skabe noget interesse for emnet hos dem. Det hele skal ikke være pensum og læseplan, men det skal vi også nok nå, siger Bettina Jæger Borg i en pause i legen.

To uger efter skoler og daginstitutioner i Lemvig og resten af landet lukkede som et led i bestræbelserne for at begrænse udbredelsen af coronavirus, synes Bettina Jæger Borg, at det er gået rigtigt fint med at have de tre børn hjemme.

Annonce
Vi har ikke en struktureret hverdag med skemaer, så vi går ikke op i, om vi kommer i gang klokken otte eller ni.

Bettina Jæger Borg, hjemsendt mor

Ikke så struktureret hverdag

- For børnenes vedkommende virker det også til, at der er ro på. Vi har ikke en struktureret hverdag med skemaer, så vi går ikke op i, om vi kommer i gang klokken otte eller ni. Men vi bruger de digitale tjenester om undervisning, som blandt andet Randers Regnskov stiller til rådighed via Facebook. Og så er der også tid til at tænde bål i haven eller gå en tur i skoven og få en snak om det, siger hun.

Bettina Borg har også selv fundet en hverdag i en periode, hvor hun ikke kan arbejde.

- Der er faldet ro på oven på den uvished, der var i de første dage efter nedlukningen. For mit vedkommende er der også kommet noget mere ro på oven på regeringens hjælpepakker, og vores brancheorganisation sørger godt for os, siger Bettina Borg, der arbejder som selvstændig fysioterapeut.

Da skoler og daginstitutioner lukkede ned 12. marts var hun på arbejde et par timer, men hendes kunder meldte afbud til deres behandlinger, og siden blev der også lukket ned for fysioterapeuternes mulighed for at arbejde.

Det betyder, at hun i stedet er hjemme med de tre børn, der har taget nedlukningen af skolen og børnehaven godt.

- Da lukningen af skolen blev forlænget til efter påske i mandags, snakkede jeg med børnene om det. Noah spurgte, om han snart skulle i skole, men det skal han jo ikke. Jeg tror, de ældste savner skolen, men at det lige så meget er deres venner og kammerater og hverdagen i skolen, siger Bettina Borg.

- Det samme gælder for mig. Jeg savner både mine kolleger og mine patienter og bare det at have en hverdag med en kontakt til andre mennesker, tilføjer hun.

Hendes mand, Michael, har taget plads inde i huset. Han har travlt med dagens opgaver som content coordinator hos CC Company i Holstebro. Han skal lige som mange andre danskere arbejde hjemmefra i disse uger, mens arbejdspladser også er lukket ned.

Afveksling i sommerhus

Allerede da lukningen af skoler blev bekendtgjort for et par uger siden besluttede familien, at de skulle bruge nogle dage i mormors sommerhus ved Struer.

Og det viste sig at være en succes.

- Det var hyggeligt at være afsted. Selv om sommerhuset er mindre end vores eget hus, så er det rart at få den adspredelse ved at komme et nyt sted hen og se noget andet end i hverdagen. Man får andre rutiner og mere nærvær og ro, siger Bettina Jæger Borg, der også regner med at tage i sommerhus i påsken.

Selv om hun ikke kan arbejde og formentlig også mister indtægt ved ikke at kunne passe sit arbejde, så kan hun alligevel se noget positivt i nedlukningen af sin arbejdsplads og store dele af samfundet.

- Jeg lærer mine børn at kende på en anden måde og hvilke behov, de har, siger Bettina Jæger Borg, inden det igen er tid til at lege, hvordan ilten kommer gennem kroppen på den store tegning på villavejen.

Villavejen uden for parcelhuset er blevet brugt til både leg og undervisning for de tre børn i familien Jæger Borg. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce