Annonce
Holstebro

Alle opfordres til corona-test men tiderne er så godt som væk

Fredag formiddag skulle man frem til søndag for at finde en ledig tid til podning i Holstebro. Såvel regionen som Falck (kviktest) er i gang med at udvide kapaciteten fredag og lørdag. Hold øje med coronaprover.dk, lyder opfordringen. Genrefoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
I et forsøg på at komme et massivt pres på testtider i møde, skruer corona-testcentret i Holstebro op for antallet af testtider.

Holstebro: Skal du begynde på arbejde eller i skole på mandag, opfordres du til at have en negativ coronatest.

Den kan blive sværere end normalt at få.

Ikke fordi du nødvendigvis tester positiv, men fordi der er stor rift om tiderne.

- Vi kan godt se på booking-tiderne, at mere af samfundet åbner op i næste uge, siger René Skov Bærentsen, der er daglig koordinator hos testcenteret på Mozartsvej i Holstebro.

Fredag morgen skulle man frem til søndag eftermiddag for at finde en ledig testtid. Dermed kan man formentlig ikke nå at få et svar, hvis arbejdsdagen begynder mandag morgen.
Den situation tog testcenteret konsekvensen af fredag formiddag og udvidede testkapaciteten.

- Vi havde på forhånd regnet med, at der ville blive travlt og derfor kaldt ekstra personale ind. Fredag var vi egentlig fuldt booket med omkring 1500 tests, men det antal forhøjes nu til 2000. Det samme sker lørdag, forklarer René Skov Bærentsen fredag formiddag.

Søndag er ikke umiddelbart haste-udvidet, fordi testcenteret forventer den største efterspørgsel fredag og lørdag med henblik på at kunne nå at få svar inden mandag.

Ifølge Per Sabro Nielsen, der er lægefaglig direktør i Region Midtjylland, opgraderer man både fredag og lørdag fra 24.000 til 36.000 daglige PCR-tests, mens Falck har lovet at fordoble antallet af daglige kviktests fra 17.000 til 34.000.

- Samtidig vil vi opbygge det således, at det er den samme størrelsesorden, vi vil se fra på mandag, siger Per Sabro Nielsen, der ikke mener, at den store efterspørgsel er kommet bag på regionen:

- Vi så det samme store tryk - torsdag, fredag og lørdag - da de små elever skulle begynde i skole igen for en måned siden.

Tør du love, at alle inden mandag kan nå at få et testsvar?

- Det er svært at sige, fordi efterspørgslen ændrer sig time for time, og der bliver tryk på. Nogle vil sikkert også skulle køre andre steder hen for at få foretaget en test, siger Per Sabro Nielsen og opfordrer til at holde øje med coronaprover.dk.

Derudover er der Falcks kviktest, som ikke kræver tidsbestilling - i Holstebro ligger det i Holstebro Fritidscentret, Døesvej 56.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce