Annonce
Holstebro

Alle medarbejdere i ældreplejen får tilbudt corona-test

- Vi forventer, det vil tage en uges tid sammenlagt, fortæller social- og sundhedsdirektør i Holstebro Kommune, Lone Becker. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
På grund af det høje smittetal vil alle medarbejdere i ældreplejen i Holstebro Kommune i løbet af den næste uge blive tilbudt corona-test.
Annonce

Holstebro: Vinderup først, så Holstebro og til sidst i Ulfborg.

I den rækkefølge vil medarbejderne i ældreplejen i Holstebro Kommune nu blive tilbudt corona-test for at gøre alt for at holde smitten ude af plejecentre med mere:

- Vi forventer, det vil tage en uges tid sammenlagt, fortæller social- og sundhedsdirektør i Holstebro Kommune, Lone Becker.

Det omfattende testprogram bliver sat i værk, fordi smitten gennem de seneste uger har været stigende i Holstebro kommune.

- Det er først og fremmest præventivt. Vi har ikke oplevet smitte på plejecentrene i denne omgang. Men vi ved desværre af erfaring, at det skal vi også gøre meget for at forhindre, siger Lone Becker med henvisning til, at flere plejecentre i foråret var plaget af smitte.

Hun fortæller, at omkring 1200 personer nu vil blive tilbudt test:

- Det er naturligvis frivilligt, Men vi forventer da, at de fleste tager imod tilbuddet, siger Lone Becker, der oplyser, at beslutningen om at sætte ind med et yderligere testprogram er taget i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Annonce

Mobile testenheder

Det er dog ikke kun ældrepersonalet, der vil alle få bedre mulighed for at blive testet.

Lørdag vil en mobil teststation blive sat op ved Idrætscenter Vest, hvor alle over 12 år kan møde frem for at blive testet i tidsrummet mellem klokken 9 og 16.

Søndag vil det samme tilbud så blive flyttet til Vinderup Hallerne, hvor man også har mulighed for at blive testet uden henvisning.

- Vi forsøger at være på forkant med smitten med de tiltag, vi laver, så vi kan holde smitten for døren hos vores ældre og sårbare borgere. Men det er en fælles indsats. Det er helt afgørende, at vi alle fortsat husker at holde afstand og følge sundhedsmyndighedernes øvrige anbefalinger, siger Lone Becker.

Ifølge Statens Serum Institut er 43 personer i Holstebro Kommune blevet testet positive i løbet af de sidste syv dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nu går det fint i blæst fra sydvest

Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Annonce