Annonce
Erhverv

Alle lemvigere over 18 år får brev: Har du ønsker til det fremtidige handelsliv i Lemvig?

Hvor ofte handler du i Lemvig, og hvilke ønsker har du til det fremtidige handelsliv i Lemvig? Det er nogle af de spørgsmål, som lemvigerne har mulighed for at svare på i det spørgeskema, de har modtaget i deres e-boks. Arkivfoto: Allan Damgaard
Der er sendt brev ud til 15.793 indbyggere over 18 år i Lemvig Kommune, hvori de bliver spurgt til deres handelsvaner og ønsker til det fremtidige handelsliv i Lemvig.

Lemvig: Først var det turisterne, der blev spurgt, og nu er turen kommet til de lokale: Hvad synes du om handelslivet i Lemvig? Hvad er godt, og hvor er der plads til forbedringer?

Det bliver alle indbyggere i Lemvig Kommune over 18 år spurgt om i form af et brev i deres e-boks, og hvis de ikke er i besiddelse af en elektronisk postkasse, sker det via et fysisk brev.

Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme har i samarbejde med Lemvig Kommune sendt brev ud til 15.793 indbyggere over 18 år i Lemvig Kommune - for nu at være helt præcis.

Annonce

- Vi vil naturligvis gerne have så høj en svarprocent som muligt. Det vil give os et solidt grundlag at arbejde videre på, siger turist- og handelschef Mai Lindgaard, der håber, at lemvigerne vil tage sig tid til at besvare spørgeskemaets spørgsmål - det tager cirka fem minutter.

I uge 37 - der begynder med mandag 13. september - kan man også blive spurgt om de samme spørgsmål, hvis man befinder sig i Lemvigs centrum. Her vil to medarbejdere fra konsulentfirmaet Cowi nemlig gå rundt i gaderne og spørge forbipasserende til deres handelsvaner.

Analyse og udvikling

Det er et storstilet projekt, som Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme har sat i gang med analyse, udvikling og branding af handelslivet i Lemvig.

Det første skridt er denne detailhandelsanalyse, hvor både lokale og turister bliver spurgt.

- Det er vigtigt at få viden om lokalbefolkningens handelsvaner og høre de lokales holdning til handelslivet i Lemvig, og hvor der er plads til forbedringer. Lokalbefolkningen er grundlaget for handelslivet i Lemvig. Det er de lokale, der handler i Lemvigs butikker året rundt, siger Mai Lindgaard.

Det samlede projekt - der bærer titlen "Sammen om lokal handel" - har et budget på 687.000 kroner. Heraf går cirka 170.000 kroner til den aktuelle Cowi-undersøgelse. Resten skal bruges til det opfølgende arbejde med udvikling og branding.

Erhvervsministeriets Landdistriktspulje har bidraget med 370.000 kroner til projektet, mens Lemvig Kommune bidrager med resten.

Annonce

Facts på bordet

Undersøgelsen udmøntes i en rapport, der forventes at være klar ved årets udgang.

- Det bliver rart at få nogle facts på bordet om handelslivet i Lemvig. I dag arbejder vi primært ud fra fornemmelser, men det bliver godt at få sat ord på, hvad vi er gode til, og hvad vi måske er knap så gode til, og hvor der således er brug for udvikling, har Lemvig Kommunes turist- og handelschef Mai Lindgaard tidligere udtalt.

Annonce
Holstebro

Spisested har været 'forladt' i over fire måneder: Gæster undrer sig

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restaurant åbner igen, men udfordringen er ikke løst endnu

Holstebro For abonnenter

De ældre skal have de fleste penge, men minimumsnormeringer kan splitte byrådet

Struer

Kommuner: Lad os bare få en Naturnationalpark i Klosterheden

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Et ansvar, som de unge ikke har fortjent at stå med, men skal have ros for at løse efter bedste evne

Holstebro

Den gamle beredskabsbygning undersøges for giftstof-forurening: Nabo tør ikke spise frugt fra haven

Sport For abonnenter

Trods halvstort TTH-nederlag i Lissabon: - Vi har stadigt en chance i returkampen

Erhverv

Mikkel er en af Danmarks bedste lager-lærlinge: - Jeg kan godt lide at holde styr på tingene

Navne

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Struer

Tagsten kan blæse ned og træer kan vælte: DMI advarer mod voldsomt vejr torsdag

Erhverv

Ville du kunne klare dig gennem en dag på lidt olivenolie, et par græskarkerner og måske et par bær? For Josep er det hverdag, og diæten giver ham masser af energi som både musiker og ingeniør

Erhverv For abonnenter

Har besejret det svære skifte: Virksomheden har overlevet tre generationer

Holstebro

Gågadebutik flytter ind i 'Det Gule Hus'

Annonce