Annonce
Struer

Alle får støtte - bare ikke vennekredsen i Asp

Medlemmerne af vennekredsen på Danske Diakonhjems Friplejehjem i Asp må klare sig uden at få støtte fra Struer Kommune til deres arbejde med at give beboerne indhold i tilværelsen. Et stort flertal i social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune vil kun støtte vennekredsene på de kommunale plejecentre. Arkivfoto: Morten Stricker
Struer Kommune stopper støtten til vennekredsen på plejehjemmet i Asp
Annonce

Asp: De cirka 160 medlemmer af vennekredsen på friplejehjemmet i Asp må klare sig uden kommunal støtte.

- Vi synes, det er lidt underligt. Beboerne her på plejehjemmet i Asp har jo betalt skat til Struer Kommune gennem hele deres lange liv som alle andre, konstaterer formanden for vennekredsen på Danske Diakonhjems friplejehjem i Asp, Ingrid Andersen.

Men et flertal i social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune har altså besluttet at stoppe støtten til de frivillige, som gør en indsats for at give plejehjemsbeboerne i Asp indhold i tilværelsen.

Annonce

Alle andre fik støtte

Alle vennekredsene på de kommunale plejehjem blev tilgodeset med et bidrag fra kommunen.

Vennekredsen på Enggårdcentret, hvor Struer Kommune har 48 plejeboliger, fik et tilskud på 33.000 kroner. Vennekredsen på Bøgelund med 40 plejeboliger fik 28.000 kroner, og sådan fortsatte listen. Men altså uden bidrag til friplejehjemmet i Asp.

Politikerne havde ellers en mulighed for at vælge en anden model og fortsætte støtten til vennekredsen i Asp med et bidrag på 14.404 kroner.

Dette ville så betyde, at der var lidt mindre til vennekredsene på de kommunale plejehjem, og et stort flertal besluttede altså at stoppe støtten til vennekredsen i Asp.

Steen Jakobsen fra Venstre gik ind for, at der skulle være ligestilling mellem beboerne på de kommunale plejehjem og beboerne i Asp.

Men som tingene udviklede sig, viste det sig, at han stod alene med sit ønske om at tilgodese vennekredsen i Asp med et bidrag fra Struer Kommune.

Annonce

Forkert signal

- Det er jo kun, fordi vi nu har fået friplejehjem, konstaterer Ingrid Andersen.

Da beslutningen blev truffet af et stort flertal i udvalget sidst i marts, var landet lukket, og det var derfor også begrænset, hvad hun kunne gøre.

Nu er det så igen blevet muligt at få gennemført et bestyrelsesmøde i vennekredsen.

- Vi mødes næste uge, og så må vi jo se, hvad vi kan gøre.

Efter udvalgsmødet i Struer Kommune sidst i marts sendte Ingrid Andersen et brev til udvalgsformanden.

- Man bliver ked af, at vi stadig på Asp Friplejehjem mærker kommunens modstand mod hjemmet. Beboerne på Asp Friplejehjem er dog også Struer Kommunes borgere, som har betalt deres skat til kommunen.

- Nu tænker vi, at både beboer og pårørende må føle sig snydt for et tilskud. Der er frit valg, og det er vores opfattelse, at det er sundt og godt. Vi synes, I sender et meget forkert signal ved at undlade Asp Friplejehjem, skriver hun.

Annonce

Står fast

Siden udvalgsmødet i marts har Anne Kristine Bøge Petersen (SF) overtaget formandsposten i social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune.

Alle medlemmer af udvalget har haft tid til at tage stilling til Ingrid Nielsens bemærkninger.

Men det rokker ikke ved beslutningen.

I et brev til vennekredsen på friplejehjemmet i Asp henviser Struer Kommune i stedet til de såkaldte paragraf 18 midler.

- Det er så også meget fint. Dem kan vi jo søge om støtte som alle andre. Det ændrer ikke noget på den grundlæggende forskelsbehandling, vi bliver udsat for, mener Ingrid Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce