Annonce
Fodbold

Aldrig sket før i 91 år: Tog til Ejsing og heppede på rivalerne

Vinderups reserver rykkede op i serie 4 med lidt hjælp fra rivalerne fra Ejsing. Arkivfoto: Morten Stricker

Ejsing: Vinderup IK har eksisteret i 91 år, og er der en klub, man altid har haft et anstrengt forhold til, er det naborivalerne fra Ejsing. Kærligt had kan man kalde forholdet mellem de to klubber.

Og derfor var det lidt af et særsyn, det der skete torsdag aften. 20 spillere, træner og klubformand havde sat sig i bilerne og kørt nordpå for at støtte Ejsing Boldklub i årets sidste Serie 5-kamp.

For at sikre Vinderups andethold en oprykning til serie 4, var det nemlig nødvendigt at Ejsing ikke tabte med mere end ni mål i kampen mod Borbjerg. Og derfor kom der sved på panden hos den ellers forfrosne Vinderup-delegationen på sidelinjen, da gæsterne fra Borbjerg bragte sig foran med 2-0 efter en halv times spil.

Men som kampen skred frem, fik Ejsings "nye" supportere dog noget at varme sig på. Først blev der reduceret til 1-2, inden anfører Morten Krabbe med et drøn af et langskud lukkede kampen til 2-2 med 15 minutter igen. Dermed kunne der jubles over en oprykning til andetholdet, hvilket blev fejret med både konfetti og skåltaler.

- En lille tak skal der lyde til lokalrivalerne fra bondelandet, men et kæmpe tillykke til VIK's andethold med oprykningen til serie 4, siger formand Rasmus Visholm Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce