Annonce
Struer

Aldrig har nogen været så glad for regn

Tim Christensen havde bare lige det ekstra gear, som sendte publikum hjem med en rigtig god oplevelse under årets Gimsinghovedfestival i Struer. Foto: Frede Stengaard

Struer: Søndag eftermiddag viste det sig at være den helt rigtige beslutning at flytte årets Gimsinghoved Festival ind under fast tag i Folkets Hus.

Ti minutter før Kajsa Vala gik på scenen som den første kunne lederen af både Gimsinghoved og Folkets Hus, Rie Nyborg, konstatere, at publikum begyndte at dukke op med vådt overtøj og regndråber på brillerne.

Så desværre blev der ikke mulighed for at sælge flere billetter, som det ville have været tilfældet, hvis dagens program kunne være afviklet i haven ved Gimsinghoved, som det var planen fra start.

Men flytningen til Folkets Hus medførte så til gengæld, at publikum fik en god oplevelse i ly for regnen og med et godt program.

Kajsa Vala var den første. Derefter fulgte et sæt med Carl Emil Petersen på scenen, og som afslutning havde Tim Christensen fra Dizzy Mizz Lizzy så lige det ekstra gear, der for alvor gjorde årets Gimsinghoved Festival til en succes - på trods af regnen og på trods af flytningen af hele arrangementet til Folkets Hus.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce