Annonce
Struer

Aldi vil bygge ny og større butik i Struer

Aldi vil bygge ny butik i Struer. Foto: Frede Stengaard
Aldi er efter ti år med underskud på de danske butikker i fuld gang med at investere sig ud af krisen.

Struer: Aldi er i fuld gang med at modernisere den tyskejede discountkædes 182 butikker i Danmark, og i Struer er der planer om, at butikken skal flyttes væk fra hjørnet mellem Holstebrovej og Smedegade og ind bagerst på grunden, hvor den kan blive både større og mere tidssvarende end den eksisterende.

Dette kræver så en udvidelse af matriklen, og at Aldi får råderet over et grundareal op mod Nordvestvej, hvor der i dag er boliger.

Planerne er således kun på tegnebrættet. Men ifølge en henvendelse til Struer Kommune har Aldi allerede indgået en betinget købsaftale med ejerne af det ønskede areal, og nu venter der så bare en ændring af lokalplanen, så byggeriet kan blive godkendt.

Efter ti år med underskud på butikkerne i Danmark, vil Aldi investere sig ud af krisen.

- Vi har brugt 2018 på at analysere vores butikker og er kommet frem til, at der er basis for en pæn tocifret vækst i de eksisterende butikker. Derudover ser vi yderligere en vækst i absolutte butiksantal på omkring 60 butikker, så vi samlet kommer til at stå med omkring 240 butikker, sagde direktøren for Aldi Danmark, Finn Tang, for et halvt års tid siden til nyhedsmediet Fødevarewatch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce