Annonce
Sport

Alaphilippe nød at se favoritter falde fra på Tourmalet

Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix
Julian Alaphilippe har mere end to minutter til nærmeste konkurrent efter lørdagens bjergetape.

Den franske altmuligmand Julian Alaphilippe forsvarede sin føring i Tour de France med manér på lørdagens 14. etape.

Quick-Steps cykelstjerne blev nummer to på etapen og lagde yderligere afstand til Ineos' Geraint Thomas, der blev sat fra favoritgruppen en kilometer før toppen.

Forinden var forhåndsfavoritter som Romain Bardet (AG2R), Adam Yates (Mitchelton-Scott) og Nairo Quintana (Movistar) blevet kørt agterud af de forreste.

- Da jeg så nogle af de store navne miste kontakten før mig, blev jeg ellevild. Jeg er glad for, at jeg kan udnytte det her fantastiske øjeblik. Hårdt arbejde betaler sig, siger Alaphilippe til løbets officielle hjemmeside.

Alaphilippe vandt fredagens enkeltstart, og med sin imponerende kørsel i Pyrenæerne peger mange på den 27-årige franskmand som en af de mest seriøse bejlere til den samlede sejr.

Et kig på klassementet bakker op om den tese. Alaphilippe er mere end to minutter foran både Geraint Thomas og Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma), før de sidste syv etaper.

- Endnu en dag i gult - jeg kunne ikke ønske mig mere. Jo tættere, vi kommer på Paris, jo mere vil jeg tænke over, om jeg kan bevare føringen, men først skal jeg lige komme mig over dagens strabadser, siger franskmanden.

Søndag venter der Alaphilippe og de øvrige favoritter endnu en hård dag i Pyrenæerne, når fire bjerge skal bestiges, før vinderen af 15. etape kan kåres.

Mandag har rytterne hviledag.

/ritzau/

Annonce
Citaterne fra Julian Alaphilippe på Tour de Frances officielle hjemmeside.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce