Annonce
Sport

Alaphilippe i gult: Min Tour er allerede en succes

Pascal Pavani/Ritzau Scanpix
Halvvejs inde i årets Tour de France bliver det beskrevet som en succes af Julian Alaphilippe, der er i gult.

For Julian Alaphilippe har dette års Tour de France i den grad levet op til forventningerne, selv om halvdelen af løbet stadig mangler.

Det siger franskmanden, der i øjeblikket har løbets gule førertrøje, på et pressemøde på tirsdagens hviledag.

- Før Touren var mit mål at gøre det godt i Tourens første halvdel, siger Alaphilippe ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Jeg har arbejdet hårdt med det for øje, hvilket også er årsag til, at jeg ikke har tænkt så meget på den sidste halvdel af Touren, men mere på hvad jeg allerede har opnået på de første ti dage.

- Det er mere, end hvad jeg havde forestillet mig. Min Tour er allerede en succes. Alt, der sker nu, er en bonus, siger han.

Den 27-årige franskmand har haft to perioder i den gule trøje, som han første gang trak over hovedet efter at have vundet 3. etape.

Efter 6. etape måtte han overdrage den til italienske Giulio Ciccone, men vandt den tilbage på 8. etape, hvor Alaphilippe kørte fra feltet på den sidste stigning og sluttede som nummer tre på etapen.

Franskmanden fører samlet med 1 minut og 12 sekunder ned til nummer to, som er sidste års vinder, Geraint Thomas.

På trods af de gode takter gør Alaphilippe sig dog ingen forhåbninger om at beholde trøjen hele vejen til Paris.

- Jeg er glad for, at det er en sprinteretape i morgen (onsdag, red.), for det giver mig nok endnu en dag i den gule trøje, så længe der ikke sker styrt, siger han.

- Men jeg ved også, at Pyrenæerne og enkeltstarten kommer. Jeg ved, at det ikke er min stærke side, men jeg har forbedret mig og arbejdet hårdt med det.

- Jeg har ikke tænkt mig at udfordre de bedste enkeltstartsryttere, men jeg vil give den alt, hvad jeg har, som altid. Med den rute og med den gule trøje, hvis jeg stadig har den der, håber jeg at levere en overraskelse, siger Alaphilippe.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

75-årig omkommet i drukneulykke

Leder For abonnenter

Lad briterne komme ud og lad os komme videre

Fredagens fintælling efter parlamentsvalget i Storbritannien torsdag kunne umuligt rokke ved den overbevisende sejr til Boris Johnson og hans konservative parti. Absolut flertal i Underhuset betyder, at briterne og resten af EU nu sandsynligvis endelig kan komme videre. Brexit bliver en realitet inden udgangen af januar. Det er briternes valg - først ved brexit-afstemningen for tre år siden - og nu igen ved at give de politikere, som lover en hurtig afklaring, et klart flertal. Udtrædelsen af EU er grundlæggende en sørgelig beslutning, som giver både briterne alle os andre masser af udfordringer. Men det er også en demokratisk beslutning, og det skal man selvfølgelig respektere. Tilbage står kun at få det til at ske. Uanset om man er tilhænger eller modstander af EU - eller for eller imod briternes ønske om at forlade samarbejdet - kan man nu glæde sig over udsigten til at slippe ud af det tåbelige ingenmandsland, det internationale samarbejde har befundet sig i alt for længe. Også her i området har især erhvervslivet sukket efter en afgørelse. Den ser nu ud til at være faldet, og vi kan alle sammen begynde at indrette os efter fremtiden. Briternes beslutning har store konsekvenser for fiskeriet og for de virksomheder, der eksporterer til området. Men det får også indflydelse på danske virksomheder, som arbejder inden for samme område, som britiske eksportvirksomheder. Blandt andet inden for landbruget handler det derfor nu om at udnytte de ekstra muligheder, som brexit skaber. Hvis briterne får sværere ved at eksportere til EU, åbner det muligheder for, at andre kan få en større bid af kagen. En fornuftig samarbejdsaftale bliver afgørende for briterne, mens den i sidste ende næppe kommer til at rokke meget ved den enkelte danskers hverdag. For erhvervslivet handler det mest af alt om stabilitet, og den har vi nu udsigt til for første gang i flere år.

Annonce