Annonce
Lemvig

Findes kun i ét dansk akvarium: Det ser tomt ud indtil den hugger til!

Indehaveren af Jyllandsakvariet, Michael Madsen, er stolt over som det eneste danske akvarium at kunne fremvise en havengel. Foto: Benny Gade


Thyborøn: Selv om akvariet ser tomt ud, så klarede den det. Indehaveren af Jyllandsakvariet i Thyborøn, Michael Madsen, modtog i september sin drømmefisk, en havengel, som han nu kan vise frem som det eneste akvarium i Danmark.

Hvis man altså kan få øje på den, for ved første øjekast ser akvariet tomt ud. Der er kun vand og grus at se.

- Men det trænede øje kan se den, siger Michael Madsen og peger mod bunden, hvor den lille haj skal ligge.

Selv da kan den være svær at se, for hajen har gravet sig lidt ned, og desuden kan den skifte farve, så den ligner bunden.

Havenglen er Michael Madsens hidtil største investering i en fisk. Den præcise pris har han aldrig oplyst ud over, at den ligger et pænt stykke over 1000 euro. Derfor skulle fisken også helst overleve den lange rejse fra Lanzarote til Thyborøn, hvor den nu bor. De første tid gik den i karantæne, men nu bliver den vist frem ude i et akvariet, som den med tiden vil vokse ud af.

- Vi havde fra starten håbet, at den ville lægge sig stille på bunden, for det er dens natur og et tegn på, at den trives, siger Michael Madsen.

Den trives så meget, at den allerede har lagt et par centimeter til den halve meter, som fisken målte ved ankomsten, men den kan blive meget større. Op til 2,5 meter.

- Det er en fisk, jeg er klar til at bygge et større akvarium til, når behovet opstår, siger Michael Madsen.

En fisk, der graver sig ned, skifter farve og dermed bliver næsten usynlig, er der ikke meget attraktion i. Heller ikke selv om den er sjælden i såvel danske farvande som i særdeleshed i danske akvarier. Det generer dog ikke Michael Madsen, der altid har drømt om at kunne præsentere hajen i sit akvarium.

- Mange tror jo, det er et helt tomt akvarium, når de første gang kigger ind i det. Det sjove er, når vi fodrer den og og den hugger til. Det går så usandsynligt hurtigt, at øjet dårligt kan nå at opfatte, at det sker, siger Michael Madsen, der står klar til at demonstrere med et lille stykke torsk på en stang. Efter et par vift med det lækre torskestykke foran snuden, afslører havenglen sig. Som et lyn hugger den stykket i sig, og snart efter ligger den igen gravet ned i sandbunden.

- Gæsterne skal have den historie, for ellers ser de den ikke, siger Michael Madsen.

Det er dog begrænset, hvor mange gange man kan fodre en fisk i løbet af en dag.

- Derfor overvejer vi også at sætte en skærm op over akvariet for at vise, hvordan det ser ud, når den tager maden, siger Michael Madsen.

Hajen var dyr, men til gengæld forventer Michael Madsen at kunne præsentere havenglen mange år frem.

- Hajer bliver jo gamle. Nogle bliver op mod 100 år, siger han.

I øvrigt står havenglen ved siden af en anden, lille specialitet i akvariet. Blæksprutten i naboakvariet blev leveret samtidigt med havenglen. Den har vist sig at være lynende intelligent - faktis så meget, at den er i stand til at skruet låget af en dåse for at komme ind til en lækker, lille krabbe.

" Det er en fisk, jeg er klar til at bygge et større akvarium til, når behovet opstår

Michael Madsen, Jyllandsakvariet

Se her, når havenglen slår til mod et saftigt stykke torsk, eller når blæksprutten åbner låget til en lækker krabbe

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce