Annonce
Erhverv

Aktionærer i Vestjysk Bank: Hvornår får vi udbytte?

Bestyrelsesformand Kim Duus var stolt af bankens resultat, men der er endnu ikke plads til udbytte til aktionærerne. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Flere aktionærer i Vestjysk Bank efterlyste udbytte efter et solidt regnskab, men bankens øverste ledelse ville ikke udstede nogen former for garantier.

Lemvig:  Generalforsamling nummer 147 i Vestjysk Bank løb blev afviklet mandag eftermiddag.

Selv om rækken af generalforsamlinger er meget lang, var der alligevel to ting, der skilte sig ud i årgang 2021.

Det var den sidste ordinære generalforsamling med Lemvig som bankens hovedsæde. Efter fusionen med Den Jyske Sparekasse bliver hovedkvarteret i Birk ved Herning.

Desuden var generalforsamlingen virtuel, så de fremmødte bag skærmen måtte selv sørge for et lettere traktement, hvis det skulle være som det plejer, når aktionærerne møder fysisk frem i Lemvig.

Den virtuelle udgave havde dog ikke drænet deltagerne for spørgelyst.

Det mest stillede spørgsmål til bankens øverste ledelse var: Hvornår begynder aktionærerne at mærke, at det efter mange hårde kriseår efterhånden går godt i Vestjysk Bank, der i 2020 leverede et overskud på 303 millioner efter skat.

Bestyrelsesformand Kim Duus kom ikke med nogen former for konkrete løfter.

- Det er vores finansielle ambition, at vi kan udbetale udbytte i driftsåret 2022. Men i slutningen af 2021 må vi se på, om det kan lade sig gøre tidligere, lød det fra Kim Duus, der fortsætter som formand for den fusionerede bank.

Han gjorde opmærksom på flere faktorer, der har indflydelse på, hvornår der kan blive udbetalt udbytte. Coronapandemien skaber i sig selv økonomisk usikkerhed. Desuden er kapitalkravene til bankerne generelt voksende, og 2021 er på mange måder et overgangsår, hvor fusionen skal styres på plads i Vestjysk Bank, og de fulde synergieffekter kommer først senere.

Aktiekursen i Vestjysk Bank har stort set været urokkelig  de seneste par år. Kursen ligger lige under tre kroner pr. aktie, og det har fusionen ikke ændret på.Mandag sluttede kursen i 2,82.

Annonce

Handling

Der blev også spurgt ind til det helt store emne efter offentliggørelsen af fusionen: Hvordan vil bankens ledelse fortsat vil sikre, at Vestjysk Bank er en lokal bank, når hovedsæddet flytter til Midtjylland?

Administrerende bankdirektør, Jan Ulsø Madsen, gentog, at det fortsat er bankens klare ambition at være en stærk lokal bank i Holstebro, Struer og Lemvig.

- Vestjysk Bank vil vise gennem handling de næste par år, at vi stadig vil være en stærk bank i Nordvestjylland, hvor vi også støtter sports- og kulturlivet, som vi gør i dag, siger bankdirektøren, der kunne oplyse, at fusionen indtil videre går efter planen.

- Men vi ser meget frem til, at vi kan mødes i vores nye lokaler i Herning. Det vil gøre mange ting lettere, siger Jan Ulsø Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce