Annonce
Sport

AGF henter islænding i Fulham på permanent kontrakt

Jón Dagur Thorsteinsson skifter til AGF permanent efter et lejeophold hos Vendsyssel FF i den seneste sæson.

Islandske Jón Dagur Thorsteinsson er nyt ansigt i AGF frem mod den kommende sæson i Superligaen.

Tirsdag meddelte den aarhusianske klub på sin hjemmeside, at den 20-årige islænding skifter på en treårig kontrakt fra engelske Fulham, som i den seneste sæson udlejede Jón Dagur Thorsteinsson til Vendsyssel FF.

- Thorsteinsson er en ung og meget spændende spiller, der besidder en række offensive kvaliteter. Han er en spiller, som både kan skabe chancer for sine medspillere og selv score mål, siger sportschef i AGF, Peter Christiansen, blandt andet til hjemmesiden.

Jón Dagur Thorsteinsson kom til Fulham som helt ung for fire år siden og var tilknyttet U18-holdet i den den engelske klub, hvor han inden opholdet i Vendsyssel nåede 49 kampe for Fulhams U23-hold.

Her scorede islændingen ni mål og stod for seks oplæg.

- Jeg er rigtig glad for, at det er lykkes at komme til AGF, der er en stor klub med et spændende hold. Fra mit år i Superligaen har jeg ved selvsyn kunnet konstatere, hvor fantastisk en opbakning AGF har, og hvor stor en klub det er i Danmark, siger Jón Dagur Thorsteinsson.

Han betegner sig selv som offensiv midtbanespiller.

Jón Dagur Thorsteinsson er noteret for tre A-landskampe for Island.

Fulham rykkede ud af Premier League i den seneste sæson.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce