Annonce
Sport

Agent afviser rotationsrolle til Simon Kjær i Sevilla

Cristina Quicler/Ritzau Scanpix
Den danske landsholdsanfører skal ikke sidde på bænken i hver anden eller tredje kamp, understreger agent.

Simon Kjær er for god til at sidde på bænken i Sevilla.

Det mener den danske landsholdsanførers agent, Mikkel Beck, der afviser, at Simon Kjær vil stille sig tilfreds med sporadisk spilletid i den spanske fodboldklub.

- Det store spørgsmålstegn er, at jeg efter en snak med sportsdirektør Monchi har gjort det klart, at Simon ikke er interesseret i en sæson med rotation, siger Mikkel Beck til Ekstra Bladet.

Mod slutningen af den forgangne sæson måtte den 30-årige midtstopper indimellem tage plads på bænken. Herfra har han set holdkammerater som Daniel Carriço og Gabriel Mercado spille i stedet.

Siden er den tidligere spanske landstræner Julen Lopetegui blevet ansat som cheftræner i Sevilla.

- Simon er på toppen af sin karriere og har udviklet sig til en midterforsvarer i verdensklasse, sådan som alle jo så ved VM.

- Så han skal ikke sidde udenfor hver anden eller hver tredje kamp og have ødelagt sin rytme, sådan som han gjorde de sidste par måneder under den midlertidige træner Caparros efter en ellers fremragende personlig sæson, siger Mikkel Beck.

Simon Kjær kom til Sevilla i sommeren 2017. Det skete, da klubben fra Andalusien hentede ham på en fireårig aftale.

Tidligere har danskeren været på europæisk rundtur i FC Midtjylland, Palermo, Wolfsburg, Roma, Lille og Fenerbahce.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu
112

Butiksindehaver løb butikstyv op

Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Annonce