Annonce
Struer

Afviser kviktest i gågaden - kigger på andre muligheder centralt i byen

Der er pres på de to kviktestcentre i Struer Kommune i Struer Energi Park og Midtpunktet Thyholm. Kommunen arbejder derfor på at få mere kapacitet, blandt andet med et nyt testcenter centralt i Struer. Det bliver dog ikke i gågaden. Arkivfoto: Morten Stricker
Presset på især kviktest i de to testcentre i Struer Kommune er massivt og større end udbuddet - kommunen arbejder nu på at få yderligere et testcenter centralt i Struer

Struer: Ønsket om at få udvidet kapaciteten og dermed muligheden for at gennemføre flere daglige kviktest i Struer er blevet hørt. Men det bliver ikke i et nyt testcenter på gågaden, siger formanden for kommunens coronaudvalg, kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller.

Udvalget har behandlet henvendelsen om et testcenter i ledige lokaler på gågaden, og har - i modsætning til eksempelvis Holstebro Kommune - besluttet, at afvise en meget centrale placering på et af byens hovedstrøg.

Argumentet er, at det strider mod anbefalingerne fra Region Midtjylland.

Annonce


Et testcenter på gågaden kan give anledning til en hel del kø. Kombinationen af folk, der venter ved et testcenter, sommervejr, og turister og lokale, der vil bruge forretningerne i gågaden, kan give en sammenstimlen. Det er netop det, vi skal undgå.

Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør, formand for coronaudvalget, Struer Kommune


- Et testcenter på gågaden kan give anledning til en hel del kø. Kombinationen af folk, der venter ved et testcenter, sommervejr, og turister og lokale, der vil bruge forretningerne i gågaden, kan give sammenstimlen. Det er netop det, vi skal undgå, siger Jesper Thyrring Møller.

Mere kapacitet

Udvalget er enig i, at der skal mere testkapacitet til byen og kommunen. Dels kom kommunen i løbet af denne uge i top 20 over smittetryk i landet, og dels er Holstebro Kommune i øjeblikket det sted i landet, hvor smittetrykket er højst, og kommunen har i flere dage balanceret på kanten af en nedlukning.

- Vi arbejder med to tiltag, der skal øge kapaciteten lokalt. Vi vil se om det er muligt at udvide kapaciteten i Struer Energi Park ved at få flere podestationer. Og så kigger vi på en placering af et testcenter til kviktest centralt i Struer, siger Jesper Thyrring Møller.

Hvor langt er i processen?

- Vi begyndte i midten af denne uge, og erfaringerne viser, at det kun tager få dage at få stablet et nyt testcenter på benene.

- Jeg forstår godt ønsket. Der skal være kapacitet til de lejlighedsvise kviktest, der gennem coronapasset giver adgang til blandt andet kultur, underholdning og restaurationer, siger Jesper Thyrring Møller.

Annonce

Misser omsætning

Det er restauratør Bo Falk Knudsen fra Café KC i Østergade, der har præsenteret kommunen for ønsket om at placere et nyt testcenter i lokaler i gågaden.

- De har det i Holstebro, så hvorfor skulle det ikke kunne lade sig gøre i Struer? Siden den lidt større genåbning blev gennemført, har vi set, hvordan køen er vokset til en kviktest oppe ved Struer Energi Park. Og så er der for øvrigt også for langt derop fra bymidten, mener Bo Falk Knudsen.

Han er overbevist om, at han går glip af en stor omsætning, så længe der ikke er mulighed for at få taget en kviktest for corona i midtbyen.


"De har det i Holstebro, så hvorfor skulle det ikke kunne lade sig gøre i Struer?"

Bo Falk Knudsen, restauratør, Café KC, Struer


Fredag middag var køen til en kviktest i Struer eksempelvis så lang, at man måtte vente en time på at komme til. Derefter skal der ventes de obligatoriske 15 minutter for at få svaret på testen og en adgangsbillet til eksempelvis Café KC, hvis testen er negativ.

- Folk magter det bare ikke, hvis de mere impulsivt får lyst til et besøg på en café som Café KC, mener Bo Falk Knudsen.

Annonce

På havnen?

Bo Falk Knudsens højeste ønske blev altså afvist, men ønsket om en central placering lever videre i bedste velgående.

- Så må der være muligheder på havnen, mener Bo Falk Knudsen og han understreger, at det ikke kun er på Café KC, kunderne holder sig væk, når de bliver klar over, hvor bøvlet det ville være at skulle ud til Struer Energi Park for at blive testet.

- På Café KC har vi 30 siddepladser, og det kan Struer Kommune måske ikke tage hensyn til. Men vi kan se, hvordan det er et generelt problem, understreger Bo Falk Knudsen.

Han nævner blandt andet museet, som et af de andre steder, hvor byens gæster vil miste pusten, hvis de ikke får adgang til en kviktest i hjertet af byen.


https://modules.wearehearken.eu/dagbladet-holstebro-struer/embed/6827.js
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce