Annonce
Struer

Aftale sikrer stor udvidelse af antallet af ladestandere

Struer Kommune har indgået en aftale med Clever, der sikrer fire nye ladeøer i byen i løbet af 2021. Foto: Clever
Aftale med operatøren Clever betyder mere end en firdobling af antallet af ladestandere til el- og hybridbiler i byen i år
Annonce

Struer: Langt flere ejere af elbiler og plugin-hybridbiler har udsigt til at finde et vandhul til deres køretøjer, når en af landets største ladeoperatører i løbet af 2021 stiller fire nye såkaldte ladeøer op i Struer. Her kan bilerne komme i stikket og tanke strøm.

Aftalen omfatter opstillingen af 14 nye ladestandere med i alt 28 ladepunkter, der hver kan oplade en elbil eller en plugin-hybridbil. Det vil markant øge antallet af ladestandere i byen, hvor der lige nu kan tankes strøm to steder i det offentlige rum: På lystbådehavnens parkeringsplads og ved T.W. Jensens Plads i midtbyen.

Annonce

Et godt signal

De to eksisterende ladestandere er opstillet af selskabet Clever, der er en af landets største ladeoperatører. Med den nye aftale udvides samarbejdet med Clever, der skal stille de 14 ladestanderne op og stå for driften af dem.


Aftalen med Struer Kommune er et signal, der viser vejen, og kommunen gør det endnu mere attraktivt at køre elbil i Struer for både borgere og besøgende.

Casper Kirketerp-Møller, direktør, Clever


Virksomheden offentliggjorde i oktober 2020, at den vil opstille flere end 10.000 offentlige ladepunkter til elbiler inden udgangen af 2025.

- Vi skal sammen sikre et stærkt, åbent ladenetværk, som kan supplere hjemmeopladningen, der udgør hverdagens rygrad i infrastrukturen til danskernes elbiler. Aftalen med Struer Kommune er et signal, der viser vejen, og kommunen gør det endnu mere attraktivt at køre elbil i Struer for både borgere og besøgende, siger direktør i Clever, Casper Kirketerp-Møller, i en pressemeddelelse om den nye aftale.

Struer Kommune er en de første kommuner, der laver en samarbejdsaftale med Clever om nye ladeøer. En aftale, der blandt andet er i tråd med målet om 70 procent reduktion af drivhusgasser i 2030.

Annonce

Glædelig udvikling

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) kalder det glædeligt, at der nu er udsigt til flere ladestandere i bybilledet.

- Det er en udvikling, som kommunen gerne vil støtte, så vi også på den måde bidrager til reduktionen i udledningen af drivhusgasser i Danmark, siger borgmester Niels Viggo Lynghøj.

Tidsbegrænsningen for parkering ved ladeøerne følger de almindelige regler på parkeringspladserne – medmindre der er skiltet med noget andet på stedet.

Annonce

Positiv energi

Direktør for Struer Energi, Claus Bøgeskov Mogensen, kalder det "rigtigt positivt", at der nu er udsigt til en del flere ladestandere i Struer.


Vi ser ind i en fremtid med flere krav til ladestandere ved offentlige parkeringspladser, og da vi i forvejen har været opmærksomme på den udfordring, så var det oplagt at lave en aftale.

Jakob Bisgaard, direktør, Struer Kommune


Direktør i Struer Kommune, Jakob Bisgaard, siger at kommunen så muligheden for at lave en aftale i kølvandet på Clevers strategi om at opstille de tusindvis af offentlige ladestandere de næste fire år.

- Vi ser ind i en fremtid med flere krav til ladestandere ved offentlige parkeringspladser, og da vi i forvejen har været opmærksomme på den udfordring, så var det oplagt at lave en aftale, siger Jakob Bisgaard.

Han varsler samtidig, at 2021 også kan omfatter yderligere opsætning af flere ladestandere end dem, der er omfattet af den nye aftale med Clever.

Nye ladestandere i Struer

Aftalen mellem Clever og Struer Kommune omfatter ladestandere på følgende placeringer:

Ved Fjorden parkering (havnen): 3 ladestandere med i alt 6 ladepunkter.

Folkets Hus parkering: 4 ladestandere med i alt 8 ladepunkter.

Østergade parkering: 3 ladestandere med i alt 6 ladepunkter.

Anlægstorvet parkering (ved Torvegade: 4 ladestandere med i alt 8 ladepunkter

Annonce
Holstebro For abonnenter

For 10 år siden: Da Rikke fik varmet tæerne, vandet stod højt, og politikerne afsatte 500.000 kroner til at bekæmpe vandet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce