Annonce
Danmark

Afroamerikaners død udløser demonstrationer i Danmark: Nu går de på gaden i Odense og Aarhus

Søndag gik op mod 2000 mennesker på gaden i København for at demonstrere over 46-årige George Floyds i forbindelse med en anholdelse. Nu er der også planlagt demonstrationer i Odense og Aarhus Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Onsdag er der arrangeret demonstrationer mod racisme i Aarhus og Odense. Demonstrationen i Aarhus skal vise USA, at 46-årige George Floyds død ikke kan tolereres, men det er absolut også relevant at italesætte racisme og forskelsbehandling herhjemme, mener medarrangør.
Annonce

Markering: I mere end 140 byer i USA har der siden tirsdag i sidste uge været omfattende demonstrationer i protest over den 46-årige afroamerikanske George Floyds død under en anholdelse.

Nu spreder budskabet i demonstrationerne sig til Danmark.

Søndag gik op mod 2000 mennesker i optog fra den amerikanske ambassade på Østerbro til Christiansborg i København i protest mod racisme i USA og herhjemme.

Onsdag er der arrangeret demonstrationer i Aarhus og Odense, fremgår det på begivenhedernes Facebooksider. Det er bevægelsen "Black Lives Matter Denmark", der står bag demonstrationen i Aarhus.

For Suzanne Pedersen, der er med til at arrangere demonstrationen i Aarhus, var det ikke nok at få afløb for frustrationen og sorgen på de sociale medier.

- Sådan tror jeg, der er rigtig mange, der har det. At både sorte, hvide og minoriteter generelt har en følelse af, at nu er det nok. Nu skal der ske noget, siger Suzanne Pedersen.

I Odense står netværket "Racismefri By - Odense for Mangfoldighed" bag en demonstration på Banegårdspladsen, der skal vise solidaritet med "Black Lives Matter"-bevægelsen i USA og sætte fokus på diskrimination og racisme i Danmark.

Nok er nok, mener Suzanne Pedersen, der er med til at arrangere onsdagens demonstration i Aarhus. For hende handler det om at fortælle USA, at George Floyds død er uacceptabel. Privatfoto
Annonce

Også racisme i Danmark

Suzanne Pedersen mener, at spørgsmålet om, hvorfor det giver mening at demonstrere over amerikanske forhold mange tusinde kilometer derfra, er misforstået.

- Det er fuldstændig rigtigt, at det er udsprunget af begivenheder i USA, men at tale om forskelsbehandling og racisme er absolut også relevant i Danmark, siger hun.

Demonstrationen skal sende et signal til USA om, at George Floyds død ikke kan tolereres, mener Suzanne Pedersen.

- Sorgen og frustrationen over det her har manifesteret sig som en knugen i maven. Det kan simpelthen ikke passe. Det er den følelse, jeg har. Det er det, der skal kommunikeres. At det her er fuldstændig uacceptabelt, siger hun.

I Podcasten Danmark kan du høre Suzanne Pedersen forklare, hvorfor der er arrangeret demonstration i Aarhus. Her fortæller hun også om, hvordan hun har oplevet racisme i sit eget liv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Akademichef roser topscorer Tønnesen

Annonce