Annonce
Mærkedage

Aflyst færge skabte stor karriere i Spanien

John Lauridsen (i midten) var i 1984 en del af det danske landshold, der deltog ved EM i Frankrig. I en gruppekamp mod Jugoslavien kom han ind fra bænken og scorede til slutresultatet 5-0. Her ses han sammen med Ole Rasmussen og Jesper Olsen. Arkivfoto Steen Jacobsen/Ritzau Scanpix
Den tidligere fodboldspiller John Lauridsen skulle egentlig til Ipswich, men endte i Espanyol på grund af en aflyst færge. Tirsdag 2. april fylder han 60 år.

60 år: Den tidligere danske fodboldspiller John Lauridsen skabte sig i 1980'erne en glorværdig karriere i spansk fodbold.

Det var dog en speciel detalje, der i oktober 1981 sendte ham fra Esbjerg til Espanyol.

Det var nemlig planen, at Lauridsen skulle til England for at skrive kontrakt med Ipswich, men færgen fra Esbjerg til Harwich blev aflyst på grund af uvejr, og den dygtige midtbanespiller måtte blive hjemme.

Samtidig tikkede der et tilbud ind fra Barcelona-klubben Espanyol, hvor han endte med at spille de næste syv år og blev en af klubbens bærende spillere.

John Lauridsen, der tirsdag 2. april fylder 60 år, kan se tilbage på en fornem karriere i det spanske, hvor han også nåede at repræsentere Malaga i et par sæsoner.

I 1987 blev han kåret til den bedste udlænding i den bedste spanske fodboldrække. Han fik tilnavnet "El Rubio" - på dansk "den blonde" - med henvisning til sit lyse hår. Året efter nåede midtbanespilleren, der også bar på et fint overskæg, sammen med Espanyol finalen i Uefa Cuppen, hvor holdet dog måtte se sig besejret af tyske Bayer Leverkusen.

I Danmark var Esbjerg hans klub, og da karrieren i Spanien var slut, vendte han retur til klubben på den jyske vestkyst for at spille i 2. division.

På landsholdet nåede han 27 kampe - primært som indskifter - fra 1981 til 1988, hvor det blev til tre mål.

Ved EM i 1984 i Frankrig scorede John Lauridsen blandt andet i 5-0-sejren over det tidligere Jugoslavien. Han kom ind fra bænken med 12 minutter tilbage og cementerede kort efter den danske sejr.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce