Annonce
Lemvig

Aflyser mindehøjtidelighed for Jyllandsslaget: Vender tilbage næste år

Der har været mange gæster til mindehøjtideligheden i Thyborøn - også flere, end Maritimhistorisk Selskab vurderer, kan samles i disse corona-tider. Arkivfoto: Jørgen Kirk


Thyborøn: Der bliver ingen mindehøjtidelighed på årsdagen for Jyllandsslaget i år. Maritimhistorisk Selskab har ellers mindet slaget hvert år 1. juni, siden mindeparken i Thyborøn blev stiftet.

- Men vi aflyser i år på grund af coronavirussen, siger formanden for Maritimhistorisk Selskab, Svend Nielsen.

Jyllandsslaget fandt sted under Første Verdenskrig 31. maj til 1. juni 1916. Den engelske og den tyske flåde mødtes i et stort søslag på Norsøen, hvorved flere end 8500 søfolk mistede livet. Derfor blev der i 2016 åbnet en mindepark i tilknytning til Sea War Museum, hvor de omkomne søfolk kan mindes. Det sker blandt andet ved en højtidelighed, der bliver holdt på årsdagen for søslaget, og det trækker traditionelt en del mennesker.

Men det spænder den igangværende coronkrise ben for.

- Vi har vurderet, det ikke kan lade sig gøre i år, da det vil blive svært at være så mange mennesker forsamlet. Desuden skal vi have gæster fra både England og Tyskland, som vi ikke forventer, kan komme. Derfor vil et arrangement i år ikke blive, som vi har ønsket, og derfor har vi i samråd med Gert Normann Andersen valgt at aflyse, siger Svend Nielsen.

Gert Normann Andersen er både idemanden og initiatitvtageren til både Ses War Museum samt mindeparken i Thyborøn.

Svend Nielsen understreger, at arrangementet bliver taget op igen til næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce