Annonce
Kultur

Har svært ved at styre antallet af besøgende: Aflyser Kultur til Kanten

Der bliver ikke Kultur til Kanten i år hos Erik Smed og de andre kultursteder i Ferring. Arkivfoto: A.P. Christensen
Ferring Borgerforening har valgt at aflyse Kultur til Kanten i pinsen. Det er op til den enkelte galleriejer eventuelt selv at arrangere noget, men Erik Smed - der plejer at have mange besøgende - har valgt ikke at invitere til Kultur til Kanten. Han kan ikke styre antallet af besøgende.
Annonce

Ferring: Pinsedagene plejer at være lig med kultur i Ferring og Bovbjerg. Masser af kultur. I cirka 20 år har der været Kultur til Kanten hos kulturinstitutioner og private i Ferring og omegn.

Men sådan bliver det ikke i år. Ferring Borgerforening har valgt at aflyse arrangementet.

- Der plejer at komme rigtig mange til Kultur til Kanten. Nogle steder er der mange besøgende - andre steder er der ikke så mange. Men vi har ikke ressourcer til at styre sådan et arrangement og tage de nødvendige forholdsregler, siger Kurt Svennevig Christensen, der er formand for Ferring Borgerforening.

Det ærgrer ham i den forbindelse, at forsamlingsforbuddet på de 10 personer ser ud til at hæves til 30-50 personer fra den 8. juni. Altså blot én uge efter pinsen, der ligger fra lørdag den 30. maj til 2. pinsedag, mandag den 1. juni.

- Hvis det var blevet hævet til 30-50 personer i pinsen, så kunne vi måske have gennemført det, siger Kurt Svennevig Christensen.

Han tilføjer, at det selvfølgelig står de enkelte galleriejere frit for at holde deres eget Kultur til Kanten-arrangement, hvis de ønsker det.

Billedhugger Erik Smed - der også hedder Sørensen til efternavn - er en af dem, der plejer at have mange besøgende til Kultur til Kanten. Han havde overvejet at holde sit eget Kultur til Kanten-arrangement, men han er endt med den konklusion, at han ikke kan styre antallet af besøgende, og derfor laver han ikke sit eget arrangement.

Mit galleri indendørs er forholdsvis lille, så her kan folk ikke undgå at komme tæt på hinanden. Så derfor inviterer jeg ikke til Kultur til Kanten i år.

Erik Smed, billedhugger, Ferring

Annonce

Vil være for mange

- Jeg har jo ofte 25-50 besøgende ad gangen, og selv om der også er meget at kigge på uden for, så går det ikke i forhold til forsamlingsforbuddet på 10 personer. Mit galleri indendørs er forholdsvis lille, så her kan folk ikke undgå at komme tæt på hinanden. Så derfor inviterer jeg ikke til Kultur til Kanten i år, siger Erik Smed.

Men generelt kan man dog godt besøge Erik Smed for at se hans skulpturer.

- Man er altid velkommen til at kigge forbi, og skulle vi ikke være hjemme, kan man altid se de udendørs skulpturer. Den mulighed er der ofte nogen, der benytter sig af, siger Erik Smed.

Han tilføjer, at selv om man ikke kan opleve kultur i Ferring i pinsedagene, så er Ferring og Bovbjerg altid et besøg værd.

- Der er altid dejligt i Ferring, hvor der er en flot udsigt over havet og højt til himlen, og i disse coronatider kan jeg også se, at der er mange, der kører en tur til Ferring og Bovbjerg for at nyde naturen, siger Erik Smed.

Annonce

Tvivlsomt med bål

Foruden Kultur til Kanten har Ferring Borgerforening sankthansbålet som årets store arrangement. Det hænger desværre i en tynd tråd.

- Vi plejer at være 200 til sankthansbålet, men det er tvivlsomt, om vi kan gennemføre det i år. Vi har dog endnu ikke definitivt aflyst bålet - vi tager beslutningen i begyndelsen af juni, siger Kurt Svennevig Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce