Annonce
Struer

Aflyser åbning af ungdomshus i dag

Her skulle et ungdomshus i dag have åbnet. Det bliver dog ikke til noget alligevel. I hvert fald ikke i denne omgang. Arkivfoto: Frede Stengaard

Struer: I midten af oktober kunne vi fortælle, at en gruppe unge arbejdede intenst på at få et mødested etableret i Struer, og at den tidligere Danske Bank-bygning i gågaden var udset som midlertidig lokation.

Det helt store pejlemærke var dengang fredag den 8. november, hvor man havde et håb om at kunne slå dørene op til Sporet7600, som det kommende ungdomshus bliver kaldt.

Det arrangement bliver ikke til noget, oplyser folkene bag projektet og en repræsentant fra Struer Kommune.

Der viste sig at være nogle udfordringer i forhold til at bruge førstesalen i den tidligere Danske Bank-bygning, og parterne afholder derfor et møde i den kommende uge, hvor de vil se på, hvad der så kan lade sig gøre.

Ideen med Sporet7600 er at få lavet et sted for unge primært i alderen, hvor man går på en ungdomsuddannelse

- Det skal være et sted, hvor man kan hygge sig - sådan lidt café-agtigt. Et sted, man kan mødes - måske med nogle brætspil og en kop kaffe eller en sodavand, har Banuscha Baskaran, en af kræfterne bag projektet, tidligere fortalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Uden købere ingen bagmænd

Om det er ny taktik eller bare en tilfældighed, skal være usagt. Men da lokalpolitiet i Holstebro tirsdag fortalte, at det sigtede 31 personer for at have købt euforiserede stoffer hos en lokal hashpusher, kom det kort efter, at politiet begyndte at præsentere 275 borgere i Skive-området for sigtelser for at have købt kokain hos det, der er blevet døbt Porsche-banden. I begge sager er det data fra narkohandlernes telefoner, der har ført frem til de mange købere af narkotika. Sagen fra Skive er naturligvis markant større end den i Holstebro. Men det ændrer sådan set ikke på, at det er en helt igennem fornuftig taktik også at gå synligt og målrettet efter køberne af narko. Selvfølgelig er bagmændene interessante og skal stoppes. Men uden købere var der ingen bagmænd. Uden købere var der ikke et marked for bander og lignende til at tjene styrtende summer på at forsyne unge og gamle med hash, kokain og andre euforiserende stoffer, der plager mange byer og som ødelægger alt for mange liv. Der er simpelthen ingen grund til at frede nogen i den sammenhæng. At det ikke er vanskeligt at skaffe de euforiserende stoffer, vidner de to sager tydeligt om. Stofferne er bare en sms væk. At de benyttes af mange, behøver man blot at slå op i avisen for at sande. I sidste uge blev en blot 16-årig dreng fra Holstebro sigtet for at sælge kokain og onsdag blev fire personer alene i Holstebro anholdt og sigtet for at køre bil under påvirkning af euforiserende stoffer. Narkopåvirkede bilister har for længst overhalet spritbilisterne i statistikkerne - og det er ikke kun unge mænd, der bliver standset med narko i blodet. Det er folk i næsten alle aldersgrupper. Det er ganske alvorligt, og forhåbentligt er de seneste to store aktioner fra Midt- og Vestjyllands Politi med til at sende et klart signal om, at det bestemt ikke er risikofrit at eksperimentere med stoffer, og det kan give både bøder og pletter på straffeattesten. Samtidig må man håbe, at de to aktioner også har givet anledning til en snak om mange spiseborde om brugen af stoffer.

Annonce