Annonce
Holstebro

Afgjort i landsretten: Nonboe taber retssag og millioner i tvist, der kostede Buddy Holly livet

Også i landsretten blev der lagt vægt på, at diskoteksejer Jan Nonboe ikke havde gjort indsigelser, da man satte en ny dør i, som senere viste sig ikke at være stærk nok til at holde vandmasserne ude. Arkivfoto: Morten Stricker
- Juraen vandt over sund fornuft og retfærdighed, mener diskoteksejer Jan Nonboe, der havde søgt om millionerstatning, men endte med selv at miste millioner.

Holstebro: De søvnløse nætter er i det mindste forbi.

Det er, hvad Jan Nonboe står tilbage med i "belønning" efter en årrække med retssager, der nu har fundet sin afslutning - i landsretten.

Jan Nonboe har tabt retssagen, der centrerer sig om en dør på det tidligere Diskotek Buddy Holly, som i 2015 ikke kunne stå for en oversvømmelse og brast sammen. Vandet strømmede ind, og diskotek åbnede aldrig igen.

Annonce

- Nu er jeg færdig. Jeg ville give den sag et sidste skud, og det har jeg ikke fortrudt. Men jeg følte mig som den lille mand i en ulige kamp med én advokat mod fem til seks advokater, siger Jan Nonboe.

Sagen om det oversvømmede diskotek

Natten til den 7. december 2015 oversvømmes Diskotek Buddy Holly i Holstebro midtby. Diskoteket ligger ved Storåen og har derfor ofte været udsat for, at åens vand presser sig mod nødudgangen til diskoteket. Kort forinden er der imidlertid kommet en ny vandtæt dør i - og den brister denne nat. Diskoteket oversvømmes, da vand i halvanden meters højde strømmer ind på diskotekets underetage og ødelægger diskoteket, der måneden forinden var blevet ombygget for et større pengebeløb. Det åbner aldrig igen.

Ingen har villet påtage sig ansvaret, og derfor er sagen endt i retten af flere omgange, hvor Jan Nonboe har søgt om et erstatningsbeløb i millionstørrelsen. Nordea Ejendomme (i dag DEAS), Stormrådet og den håndværker, der satte en ny dør i diskotekets nødudgang, har været stævnet.

I dag har Jan Nonboe i stedet en irsk pub, Roxy Malt, der også ligger på Den Røde Plads i Holstebro.

I landsretten tabte han igen på, at han selv skulle have sikret, hvorvidt den nye dør var vandtæt og kunne stå for trykket af vandmasserne.

- Selv ser jeg det, som når jeg køber en ny bil med airbags: Det er først, når ulykken er sket, at jeg kan klage over, at airbagsene ikke virkede, mener Jan Nonboe.

Tilliden er væk

Han får dermed ingen erstatning for sine tab - og de er store:

- Der er tale om to ejendomsselskaber, der er gået konkurs, og der var en formue på omkring 4-4,5 millioner kroner, som jeg har mistet.


Jeg har været arrig og en skuffet mand på retssamfundets vegne, men nu er jeg videre. Jeg gider ikke stå tilbage som en bitter mand.

Jan Nonboe.


Afgørelsen har også ramt tilliden til retssamfundet.

- Min tillid er nok væk de næste mange år. Jeg synes ikke, at sandheden vandt, men jeg fik da en afgørelse. Jeg troede virkelig hele vejen på, at det, jeg ser som sund fornuft, ville sejre, men juraen vandt over sund fornuft og retfærdighed, mener Jan Nonboe.

I dag ejer han pubben Roxy Malt, ligesom han står for festivalen Vi Elsker 90'erne i Holstebro. Det er "de nye eventyr", han nu vælger at fokusere på.

- Siden jeg fik afgørelsen, har jeg ærligt talt ikke brugt et sekund på at tænke mere over hele den sag. Jeg er ikke typen, der gider at se i bakspillet - jeg kigger ud ad forruden. Det her har givet mange søvnløse nætter. Jeg har været arrig og en skuffet mand på retssamfundets vegne, men nu er jeg videre. Jeg gider ikke stå tilbage som en bitter mand, siger Jan Nonboe.

Annonce
Holstebro

Onsdag åbnes der for vaccination uden tidsbestilling

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Mand varetægtsfængslet: Afviser voldtægt, men erkender samleje med sin 16-årige datter, der blev gravid

Kultur For abonnenter

Nostalgi-festivalen er aflyst: Det kan du gøre med billetten

Vestjylland

Politiets telefonnummer bruges af svindlere: Snyder sig til penge og personnumre

Erhverv

Det er blevet sjovere at være chef i Sinnerup: Stor forløsning at tjene penge igen

Lemvig For abonnenter

Lemvig Kommune bruger millioner på sikkerhedsvagter for at beskytte de ansatte

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Holstebro

Otte kilometer buketter bliver plukket langs landevejen

Struer

Visioner om ny bydel: Venstre klar til et opkøb af slagteriet

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Holstebro

Tirsdagens coronatal: Smitten er stabil - undtagen Nørreland

Debat For abonnenter

Det må så koste millioner - de ansattes sikkerhed må man ikke spille hasard med

Struer

Opbakning fra biografdirektøren: Det er 20 år siden, jeg kom til byen og undrede mig over, at der ikke blev bygget boliger på havnen

Annonce