Læserbrev

Afgifter. Er dobbeltmoral dobbelt så godt

(ARKIV) Modelbillede af ryger. Prisen for en pakke cigaretter skal fordobles fra 40 til 80 kroner. Derudover skal der indføres lovkrav om, at butikkerne skal gemme tobaksvarer under disken, at cigaretter skal i neutrale pakker, og at børn og unge ikke må ryge på skolerne eller i skoletiden. Det mener Danske Regioner. Det skriver Ritzau, mandag den 8. april 2019.. (Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix)

Debat: Alle er ved at falde over hinanden for at hæve cigaretpriserne. Flere af dem vil også fjerne diesel og benzinbiler.

Senest har danske regioner foreslået at hæve prisen på cigaretter til dobbelte. De ansatte må ikke ryge i eget hjem eller på offentligt område.

Skal arbejdstilsynet kontrollere det? Eller kommer der er et specielt rygepoliti?

Hvad bliver det næste: ingefærshots og kosttilskud, der er sygdomsfremkaldende?

Eller bliver det næste registrering af rygere i et kartotek?

Politikerne siger, ved festlige lejligheder, de ønsker at alle skal stoppe eller ikke begynde på rygning.

Det er da godt ! Næh, det er det ikke ...

For der er bare den lille detalje, at staten har indtægter på i omegnen af 50 milliarder på biler og cigaretter. Før i tiden blev det da også, ved finansloven, brugt som budgetlim.

De får det tilbage i nakken, hvis kilden pludselig tørrer ud. Regionerne f. eks. Hvis alle stopper med at ryge i morgen, kan de derfor være hel sikre på, at blive sparet væk. Det gør de måske også alligevel.

Banderne får sidegevinsten. Et produkt mere til deres kollektion. Så skal der bruges flere politibetjente, flere exitprogrammer. Kredsløbet holdes i gang..

Hvorfor ikke lade tiden løse det?

I dag er der ikke mange, som spiser skråtobak rullet rundt i aske. Det er sket uden kurser i skråtobakafvænning eller andre kinesisk lignende tiltag.

Det kan de frelste økoer og fremtidsforskere ikke vente på.

Imens gør de unge oprør mod politisk korrekthed. Ryger og indtager snus.

Er vi glade eller hva´?

0/0
Annonce
Læserbrev

Sundhed. Selvfølgelig skal AUH fortsat tilbyde hjemmedialyse

Leder For abonnenter

Kan man drukne i kulturelle tilbud?

Læserbrev

Skoler. S-forslag om frie skoler er et skridt på vejen – men i den forkerte retning

Leder For abonnenter

Kan man stemme forkert?

Det er bestemt ikke altid let at have fremmed baggrund i dette land. Når valgdeltagelsen er lav for beboere i særlige boligområder og med anden etniske baggrund, så bliver det udlagt som et demokratisk problem. Når de samme mennesker så benytter deres demokratiske mulighed for at sætte et kryds, får de skudt i skoene, at de er blevet mobiliseret i blandt andet moskeerne til at stemme, og at der er derfor, at de i høj grad har stemt på De Radikale og Enhedslisten. Lad os nu bare minde om, at vi her i landet har hemmelige afstemninger. Ingen ved, hvad du og jeg stemmer, og ingen ved, hvem der har stemt hvad og hvorfor. At flere danskere med indvandrerbaggrund nu benytter sig af deres demokratiske rettigheder, er kun godt, og at etniske danskere i de sociale boligområder har valgt at stemme på partier, som de mener forsvarer deres interesser, er da kun lige efter bogen. Det havde alt andet lige været underligt, hvis de havde stemt anderledes - og hvis fænomener som Paludan og Nye Borgerlige ikke også skulle kunne få danskere med indvandrerbaggrund til at gå til stemmeurnerne. Man kan ikke først opfordre folk til at stemme, hvorefter man påstår, at de har stemt forkert. Der er i Danmark en lang og ganske forstandig tradition for ikke at blande religion og politik sammen, og er der vitterligt foregået en mobilisering af stemmer til fordel for bestemte partier i moskeer, så må man naturligvis tage det alvorligt og kunne debattere det. Men umiddelbart virker det som en langt større trussel mod demokratiet, at der er områder i landet, hvor politikere fra bestemte partier ikke kan færdes uden et større opbud af sikkerhedsvagter. At der nogle steder i landet er blevet afholdt vælgermøder, hvor kun enkelte partier - og alle fra den samme politiske blok - er blevet inviteret, og at bestemte partier oplever at deres valgplakater bliver udsat for hærværk. Det er uacceptabelt. Men at flere folk stemmer, det kan man kun blive i glad i klaphatten over.

Læserbrev

Konservative. Tak for jeres støtte - og god sommer

Leder For abonnenter

Er det nu en mandekamp

Læserbrev

Gødning. Alle taler om klimaet – Landbruget gør noget ved det

Læserbrev

Indvandring. Hellere tillid end vrede og angst

Annonce