Annonce
Lemvig

Afgørelsens time nærmer sig: Hvor skal 10. klasse placeres?

Det bliver enten Christinelystskolen eller naboerne på Lemvig Gymnasium, der efter sommerferien skal huse kommunens 10. klasser. Afgørelsen bliver efter alt at dømme truffet på tirsdag. Arkivfoto: Morten Stricker
Skoleleder og rektor er spændte på, om de skal huse kommunens 10. klasser efter sommerferien.
Annonce

Lemvig: Efter mere end et års forarbejde bliver der på tirsdag efter alt at dømme sat et næsten endeligt punktum i sagen om, hvor Lemvig Kommunes 10. klasser skal placeres efter sommerferien.

De to bejlere er Christinelystskolen, hvor 10. klasse i dag holder til, men naboen Lemvig Gymnasium har også bejlet til at få de to 10. klasser placeret på sin matrikel.

Få dage før familie- og kulturudvalget har sagen på sin dagsorden, bliver der ventet med spænding på begge skoler.

- Jeg glæder mig til, at politikerne træffer en afgørelse. Det er en sag, der efterhånden har været på dagsordenen i nogle år, og jeg er spændt på, hvad udfaldet bliver, siger Bo Larsen, der er rektor på Lemvig Gymnasium.

- Jeg håber, at der bliver taget en afgørelse på mødet, og at det set fra vores synspunkt vil være den rigtige afgørelse, supplerer Mie Nordlyng, der er skoleleder på Christinelystskolen.


De kommer til at være de største og samtidig fungere som rollemodeller for de øvrige elever på skolen

Mie Nordlyng, skoleleder Christinelystskolen


Allerede i sommeren 2019 begyndte sonderingerne om, hvor 10. klasserne fremover skulle placeres. Siden har der været arbejdet med de to scenarier på henholdsvis Christinelystskolen og gymnasiet.

Annonce

Beslutning er udskudt

Der var lagt op til, at der skulle have været taget en beslutning allerede før sommerferien, men sagen blev i første omgang udsat til familie- og kulturudvalgets møde i august. Den blev endnu en gang udsat, da politikerne ville have ekstra tid til at behandle sagen.

De to institutioner har hver deres udgangspunkt for at drive 10. klasserne efter sommerferien. Mie Nordlyng slår blandt andet på, at man på Christinelystskolen kan tilbyde et trygt skoleår for eleverne.

- De kommer til at være de største og samtidig fungere som rollemodeller for de øvrige elever på skolen. Samtidig har vi allerede et godt tilbud her på skolen, og vi får gode tilbagemeldinger fra blandt andet Uddannelsescenter Holstebro omkring de elever, vi sender videre dertil, siger Mie Nordlyng.

Hun bakkes op ad et høringssvar fra skolebestyrelsen fra Lemtorpskolen i Lemvig.

"Et fåtal har været afklarede i forhold til en gymnasial ungdomsuddannelse. Mange af vores tidligere elever har oplevet et løft ved at være de største og ved at opleve sig selv som "toppen af kransekagen". Det er vores opfattelse, at Christinelystskolen har løftet denne opgave på en god måde og har mødt de unge mennesker, så de er kommet styrkede ud af forløbet." skrev skolebestyrelsen i høringssvaret.

Annonce

Skal være brobygger

På Lemvig Gymnasium slår man omvendt på, at man kan fungere som en brobygger mellem folkeskolen og ungdomsuddannelserne.

- Vi ser mere 10. klasse som begyndelsen på en ungdomsuddannelse end afslutningen på folkeskolen. Vi ønsker at lave en 10. klasse, der skal gøre eleverne klar til en ungdomsuddannelse, og det kan man gøre hos os, uden at det skal være et krav om, at man skal fortsætte i gymnasiet eller på handelsskolen, siger Bo Larsen.

Rektor lægger op til, at 10. klasse på gymnasiet skal have to spor, hvor det ene skal rette sig mod de gymnasiale uddannelser, mens det andet spor skal være rettet mod erhvervsuddannelserne.


Vi ser mere 10. klasse som begyndelsen på en ungdomsuddannelse end afslutningen på folkeskolen

Bo Larsen, rektor Lemvig Gymnasium


Både han og Mie Nordlyng er dog enige om, at de vil gøre alt for stadig at levere et godt stykke arbejde, hvis modparten skulle få 10. klasserne.

- Hvis det bliver gymnasiet, der får 10. klasserne, så vil vi i stedet sørge for at lave et rigtigt godt skoletilbud for eleverne i 0.-9. klasse, siger Mie Nordlyng.

-Vi vil stadig have et godt gymnasium og en god handelsskole, og vi vil koncentrere os om at gøre alt det gode, vi allerede gør, siger Bo Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Minkfarm ramt af corona: Første i Holstebro Kommune

Holstebro

Nye politivåben?

Struer

Minkfarm på Thyholm ramt af corona: Avler savner klare svar fra Fødevarestyrelsen

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce